Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Svampkokboken

Svampkokboken

Inbunden bok Prisma. 2004. 93 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151843285
Titel
Svampkokboken
Författare
Dieter Endom - Pelle Holmberg - Ingrid Holmberg
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2004
Omfång
93 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
195 x 200 mm Ryggbredd 11 mm
Vikt
353 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Pelle och Ingrid Holmberg, välkända svampupplysare, och Dieter Endom, köksmästare och svampkonsulent, har här samlat sina bästa svamp-recept: soppor & stuvningar, för- & smårätter, varmrätter med fisk, fågel och kött, vegetariska varmrätter, bakning, inläggningar och svampmjöl. Boken innehåller ett 70-tal recept, alla grundligt utprovade, och alla rätter är vackert fotograferade av Anders Pedersen.

Vi får veta vilka svampar som är kryddsvampar och alltså gärna ska blandas med mildsmakande svampar men inte så gärna med varandra; vilka som är bäst som stekta; vilka som man gör såser, stuvningar och soppor på, vilka som passar till skaldjur, vilka som med fördel kan blandas i köttfärs, läggas i grytor, marineras osv. Vidare får vi råd om plockning, rensning, frysning och torkning.

Här finns också tips på hur man tillagar alla odlade svampar som finns att köpa: shiitake, ostronskivling och portabella.
Första upplagan av Svampkokboken utkom 2001. I denna andra, reviderade upplaga är ett tiotal recept och foton utbytta mot nya.