Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dissoi logoi : motsatta uppfattningar

Dissoi logoi : motsatta uppfattningar

Häftad bok. Retorikförlaget. 1 uppl. 2013. 128 sidor.

Nära nyskick. "Somliga hävdar att det goda är en sak och det onda en annan, andra att de är samma sak och att samma sak kan vara något gott för somliga men något ont för andra, eller något gott vid ett tillfälle och något ont vid ett annat för en och samma människa. För egen del ansluter jag mig till de senare, och jag ska utreda saken utifrån det mänskliga livet och dess upptagenhet med mat, dryck och sex."

Dissoi logoi är en kort, anonym avhandling från omkring år 400 före vår tideräkning - och behandlar frågor som inte bara är grundläggande för retoriken utan för just detta att vara människa: vad är gott och vad är ont och hur ska vi kunna skilja på dessa och välja vår väg? För varje uppfattning finns det en motsatt - och bara med argumentens hjälp kan vi lära oss vilken som är vår.

Dissoi logoi finns nu äntligen på svenska - i översättning av Dimitrios Iordanoglou och med introduktion av Janne Lindqvist.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186093228
Titel
Dissoi logoi : motsatta uppfattningar
Författare
Iordanoglou, Dimitrios - Lindqvist Grinde, Janne
Förlag
Retorikförlaget
Utgivningsår
2013
Omfång
128 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
150 x 147 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
158 g
Språk
Svenska
Baksidestext
”Somliga hävdar att det goda är en sak och det onda en annan, andra att de är samma sak och att samma sak kan vara något gott för somliga men något ont för andra, eller något gott vid ett tillfälle och något ont vid ett annat för en och samma människa. För egen del ansluter jag mig till de senare, och jag ska utreda saken utifrån det mänskliga livet och dess upptagenhet med mat, dryck och sex.”

Dissoi logoi är en kort, anonym avhandling från omkring år 400 före vår tideräkning – och behandlar frågor som inte bara är grundläggande för retoriken utan för just detta att vara människa: vad är gott och vad är ont och hur ska vi kunna skilja på dessa och välja vår väg? För varje uppfattning finns det en motsatt – och bara med argumentens hjälp kan vi lära oss vilken som är vår.

Dissoi logoi finns nu äntligen på svenska – i översättning av ­Dimitrios Iordanoglou och med introduktion av Janne Lindqvist.