Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vetenskapens värld del 1 : Människan

Vetenskapens värld del 1 : Människan

Inbunden bok. Malmö : Fogtdals. 1991. 125 sidor.

Nära nyskick. 1900-talet har blivit vetenskapens århundrade. Aldrig förr i mänsklighetens historia har utvecklingen gått så snabbt som just i vår tid. Modern vetenskap har fört oss fram till ett högutvecklat och komplicerat välfärdssamhälle på gott och ont. Tillvaron har blivit lättare för stora delar av jordens befolkning, och de stora teknologiska landvinningarna kommer förhoppningsvis också snart utvecklingsländerna till del. Det moderna informationssamhället gör det ofta svårt för oss att förstå och tillgodogöra oss all den information som dagligen presenteras för oss. Dagligen stöter vi på begrepp, som väcker vår nyfikenhet och gör oss intresserade av att få veta mer. Här kommer VETENSKAPENS VÄRLD att bli ett oumbärligt verktyg. Verkets logiska uppbyggnad gör det överskådligt och lätt att hitta rätt i. Varje band behandlar ett begränsat fackområde och innehåller ett utförligt register. Dessutom finns i varje band en ordlista innehållande de viktigaste facktermerna. Texten är så formulerad, att man inte behöver vara expert för att förstå den, och det fackliga innehållet lever upp till de allra bästa traditioner inom modern forskning. Uppgiften har varit att ge en inblick i och förståelse för det enorma område, som vetenskapen av i dag omfattar – med människan i centrum. Verkets 24 rikt illustrerade band har löst denna uppgift på ett föredömligt sätt. Ett stort antal fotografier, teckningar och tabeller förstärker texten och åskådliggör enskilda ämnen, så att verket inte endast fungerar som ett användbart uppslagsverk, utan också som ett spännande verk att läsa i, där man utan tvekan blir medryckt och fattar intresse. Vad skulle vara mer naturligt än att börja ett verk som detta med människan själv. Det första bandet i VETENSKAPENS VÄRLD ger en imponerande inblick i människokroppens otaliga delar och det otröttliga forskningsarbete som lagts ned för att klarlägga kroppens mysteriet. Människan är spännande och upplysande läsning. Boken kan läsas från pärm till pärm, och den kan användas som en lämplig uppslagsbok, där man snabbt kan hitta just den upplysning som man har användning för.

VETENSKAPENS VÄRLD är ett av vår tids mest omfattande vetenskapliga bokverk. Bakom det står en rad internationellt berömda vetenskapsmän, många av dem nobelpristagare.
De har ett gemensamt syfte med sin medverkan: att föra ut sitt vetande till en större publik. Det enastående bildmaterialet och den väldokumenterade och intressanta texten gör detta bokverk, som utkommer i 24 band, till en mycket spännande läsning.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9187012200
Titel
Vetenskapens värld : [Illustrerad vetenskaps bibliotek]
Författare
Dixon, Bernard - Lindqvist, Kjell
Förlag
Malmö : Fogtdals
Utgivningsår
1991
Språk
Svenska