Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Barn och trauma

Barn och trauma

Häftad bok. Studentlitteratur AB. Förlagsny!. 2 uppl. 2016. 248 sidor.

Nyskick. Förlagsny!
Barn i förskole- och skolåldern kan ha utsatts för traumatiska händelser, som t.ex. en närståendes död, misshandel eller sexuella övergrepp. Men barn kan även bli traumatiserade utan att själva vara direkt utsatta. Det kan ske t.ex. genom att barnen bevittnar svåra händelser. Om långvariga problem ska kunna förebyggas måste det finnas vuxna som ger barnen stöd för bearbetningen av det inträffade så att de kan bemöta, uttrycka och integrera de svåra händelserna i sina liv. Denna, reviderade upplaga av boken är ett hjälpmedel för vuxna i möten med barn som upplevt trauma. Förutom att ge en introduktion i hur barn reagerar under och efter traumatiska situationer ger boken riktlinjer och praktiska förslag på hur vuxna kan hjälpa barn så att långvariga problem kan förebyggas eller dämpas. Nyskrivna avsnitt finns, speciellt om specifika arbetsmetoder, och boken avspeglar också all ny kunskap som tillkommit efter bokens första upplaga. Många praktiska exempel levandegör de åtgärder som föreslås. Författarens kännetecken är att det han skriver lätt kan omsättas i konkret hjälp. Denna bok är inget undantag. Boken är avsedd för grund- och fortbildning av lärare, förskollärare, fritidspedagoger, skolpsykologer, socionomer och personal inom barnhälsovården. Den vänder sig också till föräldrar och andra vuxna som behöver kunskap om barns reaktioner i samband med svåra upplevelser.
Atle Dyregrov. född 1951, är professor och specialist i klinisk psykologi och har under flera decennier arbetat med barn, sorg och trauma samt med kris- och katastrofpsykologi. Han har skrivit ett flertal böcker i ämnet varav många har blivit översatta till svenska.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144060415
Titel
Barn och trauma
Författare
Dyregrov, Atle
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2010
Omfång
248 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
155 x 223 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
376 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Barn i förskole- och skolåldern kan ha utsatts för traumatiska händelser, som t.ex. en närståendes död, misshandel eller sexuella övergrepp. Men barn kan även bli traumatiserade utan att själva vara direkt utsatta. Det kan ske t.ex. genom att barnen bevittnar svåra händelser. Om långvariga problem ska kunna förebyggas måste det finnas vuxna som ger barnen stöd för bearbetningen av det inträffade så att de kan bemöta, uttrycka och integrera de svåra händelserna i sina liv. Denna, reviderade upplaga av boken är ett hjälpmedel för vuxna i möten med barn som upplevt trauma. Förutom att ge en introduktion i hur barn reagerar under och efter traumatiska situationer ger boken riktlinjer och praktiska förslag på hur vuxna kan hjälpa barn så att långvariga problem kan förebyggas eller dämpas. Nyskrivna avsnitt finns, speciellt om specifika arbetsmetoder, och boken avspeglar också all ny kunskap som tillkommit efter bokens första upplaga. Många praktiska exempel levandegör de åtgärder som föreslås.Författarens kännetecken är att det han skriver lätt kan omsättas i konkret hjälp. Denna bok är inget undantag.Boken är avsedd för grund- och fortbildning av lärare, förskollärare, fritidspedagoger, skolpsykologer, socionomer och personal inom barnhälsovården. Den vänder sig också till föräldrar och andra vuxna som behöver kunskap om barns reaktioner i samband med svåra upplevelser.