Kyckling 110 recept med smak av världen
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 156 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Utgiven av Prisma 2006. 110 kycklingrecept med smak av världen. Det är lätt att laga en god kycklingrätt och variationerna är gränslösa. Här finns allt från vardag till fest och influenser från både när och fjärran. Recepten är enkla och allsidiga. Till recepten finns foton. ///// Gradering: Bok och Skyddsomslag Mycket gott skick
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789151846217
- Titel
- Kyckling : 110 recept med smak av världen
- Författare
- Ebba Wachtmeister
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 225 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 746 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla tycker om kyckling – barn, ungdomar och äldre. Kyckling finns i alla matkulturer och kan tillredas på tusen sätt. Kyckling passar både till fest och till vardag, och kan tillredas hel eller i delar.
Kyckling är vår nya husmanskost. Billigt, lättlagat, nyttigt och smalt!
Det är enkelt att tillaga en god kycklingrätt – och det är lätt att laga nyttiga rätter av kyckling.
Den här kycklingkokboken tar fasta på det enkla, och innehåller recept för alla smaker.
Inledningsvis redogör boken för fakta kring svensk kyckling. Status hos uppfödaren av idag, förvaring, att tänka på vid tillredning, styckning osv.
I boken finns ett kapitel för varje styckningsdel av kycklingen, råd om tillagningsmetoder och en mängd säkra, snabba och läckra rätter samt lite ovanligare anrättningar. Här finns också tips på annorlunda tillbehör som passar speciellt bra till kyckling.
Ur Innehållet:
Fingerbitar
Mackor
Soppor
Festkyckling; för några få eller för buffén
Kycklingfilé; kryddade, fyllda, marinerade mm
Kycklingklubbor
Kycklinglever
Kokt kyckling
Grillad kyckling
Rätter på hel kyckling
Kyckling på utrikiska; italiensk, fransk, indisk, asiatisk, etiopisk osv
Annorlunda tillbehör; såser, ris, nudlar, grönsaker, bön- och linsrätter.