Stora Kokboken. Hushållets uppslagsbok i alla matfrågor [1955]
Inbunden bok. Wezäta Förlag. 21 uppl. 1955. 669 sidor.
Nära nyskick.
Stort format 27 x 21 x 4 cm Vikt 2.165 g.
Inbundet avtorkningsbart vitt förlagsband med blå pärmdekor, 21:a upplagan, mycket rikt illustrerad med teckningar och foton i sv/v, 40 planschsidor i färg, text mestadels i tre spalter, blålila helsnitt. En klassisk kokbok och ett tidsdokument från mitten av 50-talet, "hushållets uppslagsbok i alla matfrågor". Den första upplagan av Stora Kokboken utkom 1940. Huvudförfattare till den, liksom till denna nu genomgripande och omarbetade upplagan, var skolkökslärarinnorna Edith Ekegårdh och Britta Hallman-Haggren. INNEHÅLL: Förord. Näringslärans grunder. Mjölk, smör, margarin. Bakning. Ost. Smörgåsar, sopp- och cocktailtillbehör, bakade smårätter. Ägg. Mjöl, gryn, flingor och makaroner. Grönsaker. Sallader. Svamp. Soppor. Fisk. Skaldjur. Kött. Fågel. Såser. Efterrätter. Konfekt. Drycker. Tryckkokning. Konservering av bär, frukt, grönsaker och svamp. Fryskonservering. Matsedlar. Barnmat. Sjukmat. Kalorifattig mat. Köksutrustning. Porslinet, glaset, besticket. Dukning och servering. Ordförklaringar. Specialregister samt förteckning över tabeller och färgplanscher. Alfabetiskt register.
// Inga anteckningar upptäckta, inlagan är naturligt gulnad med mindre blädderspår, små diskreta fläckar förekommer på ett par sidor. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [5195-4]
