Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Svensk textilkonst - Swedish Textile Art

Svensk textilkonst - Swedish Textile Art

Inbunden bok. LiberFörlag. 1979. 151 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Parallelltext på SVENSKA och ENGELSKA. Stort format 28,5 x 24,5 cm Vikt 1.045 g.
Inbundet klotband med identiskt skyddsomslag, rikt illustrerad med foton i sv/v och färg, text i två spalter parallellt på svenska och engelska. Översättning till engelska: William Barrett. Ur baksidestexten: Textilkonsten i Sverige har en lång och spännande historia. Många århundradens tradition ligger bakom dagens textila bildkonst, som trätt fram under perioden efter 1945 med en ny medvetenhet och en nyskapande form. Denna form uppfylls av budskap som särskilt under sjuttiotalet riktat sig ut mot världen med en oanad kraft. Det är denna vitalitet boken Svensk textilkonst beskriver. Boken ger en idé om den mångfald i tekniker och ämnesområden som används. Konstnärerna - de som har skapat verken - står i centrum. Både de äldre, anonyma, och de senare som är namngivna har genom sina verk givit upphov till en konstform med stark folklig förankring och en experimentell riktning in i framtidens miljö. INNEHÅLL: Förord. Den textila bildkonsten i Sverige före 1945. Den textila bildens material och tekniker. Den nya textila bildkonsten. Den textila bilden och den offentliga miljön. Den textila bildens ämnesområden. Fria experiment. Efterskrift. Litteratur. Register.
// Skyddsomslaget har riss samt mindre hanteringsspår i kanterna. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [3942]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9138049651
Titel
Svensk textilkonst : Swedish textile art
Författare
Martin, Edna - Sydhoff, Beate - Barrett, William
Förlag
Stockholm : LiberFörlag
Utgivningsår
1979
Språk
Svenska