Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Heder och samvete. En bok om hederskultur i Sverige.

Heder och samvete. En bok om hederskultur i Sverige.

Inbunden bok. Fri Tanke Förlag. 1 uppl. 2013. 247 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Kritisk genomgång av den svenska debatten om hederskulturen och av myndigheternas motstånd mot att genomföra de politiska beslut som har fattats för att motverka förtrycket. T ex; i stället för att alla ska behandlas lika reses krav på särbehandling av grupper, vilket gör det svårare att bekämpa hedersideologin. Inbunden, förlagsband med skyddsomslag. 8:o. 225x155x20 mm. 530 g. Välvårdat och fint gallrat biblioteksex med skyddande bokplast om pärmarna (professionellt monterat), diskret placerade stämplar, magnetkort, streckkodsetikett, utan anmärkningar i övrigt. [2202]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186061845
Titel
Heder och samvete : en bok om hederskultur i Sverige
Författare
Grutzky, Eduardo
Förlag
Fri Tanke Förlag
Utgivningsår
2013
Omfång
247 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 225 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
530 g
Språk
Svenska
Baksidestext
För första gången finns nu en både inträngande och övergripande skildring av hederskulturen och dess konsekvenser i Sverige. I hedersideologin är individen underordnad familjens eller klanens värderingar, behov och anseende. Framför allt handlar det om att kontrollera sexualiteten, och då främst kvinnans. Våld i hederns namn är kollektivt planerat och riktat mot individer. Det är könsmaktsordning och strukturell diskriminering drivna till sin spets.
Heder och samvete bygger på författarnas långa erfarenhet av integrationsdebatt och konkreta arbete för att skydda dem som utsätts för hedersförtryck. Hur kan en hedersideologi uppstå och hur det kommer sig att den kan leva vidare i ett modernt samhälle? Förutom dessa diskussioner gör författarna dessutom en kritisk genomgång av den svenska debatten om hederskulturen och av myndigheternas motstånd mot att genomföra de politiska beslut som har fattats för att motverka förtrycket.