Mikaku. Den japanska kokboken
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1 uppl. 2001. 207 sidor.
Mycket gott skick.
Format 21,5 x 17,5 cm Vikt 600 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med sv/v teckningar samt foton i sv/v och färg av bl.a. Pepe Nilsson, rött läsband. Ur baksidestexten: Mikaku, känsla för smak, är ett grundäggand begrepp i det japanska köket. Eiko Duke, född och uppvuxen i en matglad släkt i Nagasaki i Japan, och dottern Yukiko vet vad de talar om när de med mikaku som utgångspunkt presenterar det japanska köket för svenska läsare. De lotsar läsaren köksvägen in i den japanska kulturen. Här presenteras ett hundratal läckra recept ur släktens receptskatt. Det är vanliga rätter i det japanska köket, som lätt kan överföras till det svenska. Man får till exempel lära sig göra sushi, frasig tempurafritering, frestande sukiyaki-gryta och den sötsura rättiksalladen namasu, som ingen kan motstå! Författarna har lagt särskild vikt vid att beskriva grundläggande smaksättningar och tillredningstekniker. I de inledande essäerna till varje matavsnitt berättar Eiko och Yukiko Duke om hur historia, religion, estetik och naturkänsla har kommit att prägla det japanska köket. Mikaku är en japansk kokbok - men också en introduktion till japansk kultur och tradition. INNEHÅLL: Förord. Inledning. Redskap & ingredienser. Soppor - Shirumono. Rå fisk - Sashimi. Stekta och grillade rätter - Yakimono. Ångade rätter - Mushimono. Gryträtter - Nabemono. Inkokta rätter - Nimono. Friterade rätter - Agemono. Sallader & dressingar - Aemono & sunomono. Risrätter - Gohanmono. Ris med ättiksdressing - Sushi. Nudlar - Menrui. Inlagda grönsaker- Tsukemono. Te och kakor - Cha to kashi. Register. Om citaten.
// Främre pärmen har några ytrevor och svag rest efter tidigare prislapp, inlagan är närmast i nyskick. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [0784]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9146177477
- Titel
- Mikaku. Den japanska kokboken
- Författare
- Duke, Eiko - Duke, Yukiko
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2001
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 217 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska