Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mikaku. Den japanska kokboken

Mikaku. Den japanska kokboken

Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1 uppl. 2001. 207 sidor.

Mycket gott skick. Format 21,5 x 17,5 cm Vikt 600 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med sv/v teckningar samt foton i sv/v och färg av bl.a. Pepe Nilsson, rött läsband. Ur baksidestexten: Mikaku, känsla för smak, är ett grundäggand begrepp i det japanska köket. Eiko Duke, född och uppvuxen i en matglad släkt i Nagasaki i Japan, och dottern Yukiko vet vad de talar om när de med mikaku som utgångspunkt presenterar det japanska köket för svenska läsare. De lotsar läsaren köksvägen in i den japanska kulturen. Här presenteras ett hundratal läckra recept ur släktens receptskatt. Det är vanliga rätter i det japanska köket, som lätt kan överföras till det svenska. Man får till exempel lära sig göra sushi, frasig tempurafritering, frestande sukiyaki-gryta och den sötsura rättiksalladen namasu, som ingen kan motstå! Författarna har lagt särskild vikt vid att beskriva grundläggande smaksättningar och tillredningstekniker. I de inledande essäerna till varje matavsnitt berättar Eiko och Yukiko Duke om hur historia, religion, estetik och naturkänsla har kommit att prägla det japanska köket. Mikaku är en japansk kokbok - men också en introduktion till japansk kultur och tradition. INNEHÅLL: Förord. Inledning. Redskap & ingredienser. Soppor - Shirumono. Rå fisk - Sashimi. Stekta och grillade rätter - Yakimono. Ångade rätter - Mushimono. Gryträtter - Nabemono. Inkokta rätter - Nimono. Friterade rätter - Agemono. Sallader & dressingar - Aemono & sunomono. Risrätter - Gohanmono. Ris med ättiksdressing - Sushi. Nudlar - Menrui. Inlagda grönsaker- Tsukemono. Te och kakor - Cha to kashi. Register. Om citaten.
// Främre pärmen har några ytrevor och svag rest efter tidigare prislapp, inlagan är närmast i nyskick. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [0784]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9146177477
Titel
Mikaku. Den japanska kokboken
Författare
Duke, Eiko - Duke, Yukiko
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2001
Bandtyp
Inbunden
Mått
175 x 217 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
610 g
Språk
Svenska