Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Folket vid flodhammaren

Folket vid flodhammaren

Häftad bok. Lindqvists Förlag. 1953. 217 sidor.

Gott skick. Delvis sprättad bok. Folket vid flodhammaren, är den rapsodiska berättelsen om ett litet bergslagsbruk och en handfull människor ett tiotal år innan de stora folkrörelsernas väckelsefrågor svepte fram över det annars var för sig isolerade bygderna.
Centralfigur är brukets härskare, patron Reuterman, vars vilja är lag för alla på det lilla bruket. Runt denne ”härskare över sitt eget lilla rike” grupperar sig övriga, vilkas öden måste intressera oss, därför att de är verkliga, folket utan rättigheter men väl skyldigheter och som endast äger den dödströttes domnande sömn och en stackars längtan bort från det meningslösa.
Vad författaren framför allt velat ge är sanna tidsbilder och detaljstudier från ett årtionde, som nära nog blivit glömt i vår skönlitteratur. En rad gamlingar har för honom fått berätta om egna barndomsintryck och föräldrahågkomster. Detta tillsammans med egna källstudier i bruksarkiv och hos privatpersoner har sedan formats samman till en roman som vinner genom sin omedelbarhet och sin strävan att för dem, som nu får sätta sig till dukat bord i Medborgar-Sverige, berätta om hur nära den grå gryningen trots allt ligger hos.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish