Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Håll höjden! - Rapport från bottenplattan

Håll höjden! - Rapport från bottenplattan

Nyskick. ? Håll höjden! Rapport från bottenplattan? borde alla läsa, varenda en som på något sätt är intresserad av samhället. John Arthur Ekebert har i sin bok i bilder och i ord skildrat livet för den som är hemlös. Att han kunde göra det beror på att han själv var hemlös och levde mitt bland dessa människor som på olika sätt stängs ute från samhällsstegen uppåt i hierarkin.
Fotografen Frank Aschberg satte en kamera i händerna på John Arthur Ekebert med uppdrag att skildra sitt liv som hemlös. Uppdraget mynnade ut i en utställning där han skulle bemötas som en yrkesman, som vilket fotoproffs som helst. Utställningen skulle också visar i skolor och i andra sammanhang. Resultatet finns nu i denna bok.
John började med alkohol, hasch och amfetamin redan i tonåren och på ett sätt var det väl nästan förutbestämt att han skulle fastna i drogvärlden och leva utanför samhället. Hans mamma, dog dog när han var i 20-årsåldern, hade svåra problem med missbruka av både alkohol och tabletter. Hon kunde synas vinglande i förortens centrum.
Idag har John tagit sig ur missbruk och är inte heller hemlös och har egen lägenhet. Vägen ut hemlöshet och missbruk har säkert inte varit lätt ? det är så underbart att det finns exempel som John Arthur Ekebert.
I boken skildrar han livet som hemlös och människorna som lever där. Han visar att dessa utslagna är människor, att de också har drömmar och känslor.
Förlag: Stockholmia förlag.2013.Inbunden,132 sidor.Laminatband.Rikt fotoillustrerad i färg.Format 23x19,5 cm.Vikt 600 g.Språk:Svenska.Absolut nybok.Frakt och förpackning 40 kronor.(Sverige). Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170312656
Titel
Håll höjden! : rapport från bottenplattan
Författare
Ekebert, John Arthur
Förlag
Stockholmia förlag
Utgivningsår
2013
Omfång
132 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
196 x 231 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
574 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Rapport från bottenplattan

"Min mobil ringde: Det var en Frank Aschberg som presenterade sig som fotograf. Frank frågade om vi kunde träffas angående ett fotoprojekt. Jag skulle få en kamera och under hela 2011 fotografera mitt liv som hemlös. Uppdraget skulle mynna ut i en utställning där jag bemöttes som en yrkesman, som vilket fotoproffs som helst. En utställning som även kunde användas i s