Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kvinnor i nöd

Kvinnor i nöd

Pocketbok.

Mycket gott skick. Alfabeta Pocket 2007, , pocket

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789150107944
Titel
Kvinnor i nöd
Författare
Tony Elgenstierna
Förlag
Alfabeta
Utgivningsår
2007
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
111 x 178 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
146 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kvinnor bestämmer, tjejer är ouppnåeliga och männen har fullt sjå att finna en plats annat än som tillfälliga besökare som fixar bilar. Kvinnor i nöd är en dråplig och humoristisk skildring av en pojkes uppväxt i ett matriarkat.

Med rubriken Kvinnor i nöd annonserar Kirk och hans kompis Niklas efter tjejer i tidningen Starlet. Får de bara tag på en tjej så kommer det mesta i livet att ordna sig. Och tjejer gillar ju att bli räddade, resonerar de. De har ju lusläst Fantomen och Tarzan och vet hur de ska uppträda för att få en kvinna på fall.

De får visserligen in över 500 svar, men det stora problemet är att så få tjejer verkar befinna sig i nöd. De flesta verkar klara sig alldeles utmärkt utan deras hjälp. Och utan några rop på hjälp finns det inte heller plats för någon Fantomen eller Tarzan.

Kirk börjar ändå brevväxla med den hemlighetsfulla Mi. Han tänker sig ett romantiskt kärleksförhållande där han ska rädda henne från nån varg eller nån dum kompis i skolan. Men hon talar aldrig om vad hon egentligen vill ha hjälp med. Mest verkar hon intresserad av hans mamma och hennes systrar - som definitivt inte är i behov av någon man. De byter karlar som andra byter underkläder.

En dag får Kirk reda på vad det är för hemlighet Mi bär på och frågan är om han är rätt person att hjälpa henne.

Kvinnor i nöd, som utspelar sig åren runt 1980, är en dråplig och humoristisk skildring av en pojkes uppväxt i ett matriarkat. Det är en tid då kärnfamiljen inte står särskilt högt i kurs och där männen har svårt att hitta en plats annat än som tillfälliga besökare som fixar bilar eller stökar till i badrummet. Det är också en roman med en tydlig tidsprägel, en tid då den klassiska porrfilmen Fäbodjäntan och Roman Polanskis Tess gick på biograferna; då det bara fanns två kanaler och Lasse Holmqvist, Sune Mangs och Bosse Parnevik var de stora kändisarna.

Tony Elgenstierna är 41 år. Han har arbetat som journalist och är nu gymnasielärare. Kvinnor i nöd är hans debut.