Lakrits. Bakverk, godis, desserter, mat & dryck
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1:4 uppl. 2015. 144 sidor.
Nära nyskick.
Format 24,5 x 21,5 cm Vikt 780 g.
Inbundet förlagsband i snygg layout, mycket rikt illustrerad med färgfoton mestadels av Helén Pe. INNEHÅLL: * Lakritsfakta: intressant läsning om världens bästa och godaste rot. Förord. Lakrits. Förädlade produkter av lakrits. Lakritsresan till Kalabrien. Odla själv. Lakrits - den hälsosamma roten. Välgörande huskurer med lakrits * Recept: lakrits i alltifrån praliner, glass och bullar till chokladmousse, fisksoppa och snaps. Godis. Glass. Bakat. Desserter. Mat. Dryck * Prova, smaka, mera fakta: bra tips och goda råd. Vin och annan dryck till lakrits. Lakritsprovning. Lakritsgodisets historia. Lakritsfestivaler. Inköpsställen. Register. Tack.
// Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [0963]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789174242515
- Titel
- Lakrits : godis, bakverk, desserter, mat & dryck
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 232 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 643 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Unik bok om lakrits!Äntligen kommer den heltäckande receptboken om lakrits. Omkring 60 spännande, fint smakbalanserade recept på alltifrån lakritsfudge och saltlakritsglass, till lakritstoscakaka, lakritsmarinerat lamm och lakritslikör. Recept som visar att det inte finns några gränser för hur man kan använda denna trendiga och hälsobringande råvara i sötsaker och mat.Boken innehåller till största delen recept, men även en hel del fakta om världens godaste rot och det som kan utvinnas ur den – rålakrits, lakritsgranulat, lakritspulver, saltlakrits och salmiak. Det är intressant läsning som visar att lakrits inte bara smakar gott – den gör gott också!Bakom boken står den erkända konditorn, kocken och lakritsdrottningen Elisabeth Johansson. Hon är en flitig och erfaren receptmakare och kokboksförfattare som har skrivit över 10 kokböcker, varav den senaste är praktverket Choklad.