Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vit jazz

Vit jazz

Nyskick. Stockholm : Modernista 2011 2011 Häftad Förlagsny. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186629328
Titel
Vit jazz
Författare
Ellroy, James
Förlag
Modernista
Utgivningsår
2011
Omfång
409 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
152 x 210 mm Ryggbredd 32 mm
Vikt
540 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Los Angeles 1958. Mord, misshandel, mutor och utpressning är vardag för biträdande kommissarie David Klein. Han är en maktmänniska i ett litet hörn av Helvetet. Så annonserar den federala polisen en undersökning om poliskorruption och en verklighet sipprar upp som till och med är ännu ondare än den Klein föreställt sig.
Kleins snabba, blixtlika beskrivningar är lika brutala som landskapet; en värld han själv varit med om att skapa, men som han nu skulle göra vad som helst för att undkomma levande.
Grym, nitisk och slipad till en rakbladsegg är James Ellroys prosa i Vit jazz, som av många framhållits som hans absoluta mästerverk. JAMES ELLROY föddes 1948. När han var tio år gammal blev hans mamma brutalt mördad, ett mord som aldrig uppklarats, och som haft en avgörande betydelse för Ellroys liv och författarskap. Han debuterade med Browns rekviem [1981], och har sedan dess skrivit en lång rad historiska romaner som revolutionerat kriminalromangenren. Några av dem har blivit storfilmer i Hollywood, såsom L.A. konfidentiellt från 1990 och Den svarta dahlian från 1987. »Vit jazz får alla andra kriminalromaner att likna barnböcker.« SAN FRANCISCO EXAMINER »Omöjlig att lägga ifrån sig... En författare som bryter mot alla regler. En kamikazepilot i kollisionskurs med helvetet. Pennan rör sig i vansinne över sidorna.« THE NEWS & OBSERVER »Ellroys bästa.« THE DENVER POST