Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
L.A. konfidentiellt
L.A. konfidentiellt L.A. konfidentiellt

L.A. konfidentiellt

Pocketbok. Modernista. 2020. 513 sidor.

Mycket gott skick. Troligtvis oläst. Bit av omslag bak. Se foto !

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789178932528
Titel
L.A. konfidentiellt
Författare
Ellroy, James
Förlag
Modernista
Utgivningsår
2020
Omfång
513 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 32 mm
Vikt
280 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Rånet mot restaurangen Nite Owl urartar i ett blodbad. Det utgör kärnan i James Ellroys hypnotiska roman om 1950-talets Los Angeles. 
I en vardag med polisbrutalitet, korrumperade domare och en undre värld som hotar att explodera i uppror mot gangsterkungen Mickey Cohen, följer vi tre polisers till synes hopplösa kamp för sanningen.
Var och en arbetar i hemlighet på egna utredningar - samtliga leder till en och samma plats. När de fattar hur farligt det är att veta för mycket om Nite Owl-fallet är det för sent att dra sig ur. Nu slåss de inte enbart för sanningen, utan för sina egna liv.
I översättning av Thomas Preis och med ett förord av författaren Arne Dahl. JAMES ELLROY föddes 1948. När han var tio år gammal blev hans mamma brutalt mördad, ett mord som aldrig uppklarats och som haft en avgörande betydelse för Ellroys författarskap. Efter ett liv av drogmissbruk, brott och destruktiva perversioner (som fönsterfluktande) började Ellroy skriva - maniskt. Med frenesin hos en demonisk hund har han revolutionerat kriminalroman-genren flera gånger om, med titlar som Browns rekviem [1981], L.A. konfidentiellt [1990] och Vit jazz [1992].»En av de största amerikanska författarna i vår tid.« | Los Angeles Times Book Review»Ingen i vår generation kan matcha bredden och djupet i James Ellroys variant av Noir.« | Detroit News »Du riskerar att bli skuren i bitar bara av att vända blad.« | Village Voice»Ett klockrent mästerverk« | Dagens Nyheter