Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Människoriket : mentalhygien till vardags

Människoriket : mentalhygien till vardags

Häftad bok. Stockholm : Bonnier. 1973. 152 sidor.

Nyskick. Mentalhygienens uppgift är att uppehålla den psykiska, dvs. den själsliga balansen. Vi råkar ofta ur balans, i allmänhet på ett tillfälligt och ganska ofarligt sätt men ibland kan balansen gå förlorad för längre tid. Detta gäller både andra och oss själva. Trots alla dunkelheter som kvarstår, så vet man numera ganska mycket om hur själen fungerar och hur den är beroende av och påverkar kroppens funktioner. När man råkar ur balans behöver man hjälp och kunskap. Det är det som Vibeke Engelstad forsöker ge oss i den här boken, som handlar om hur vi människor har det tillsammans och vad man kan göra for att hjälpa varandra och sig själv när psykiska påfrestningar sätter in. Människoriket är en positiv bok - en bok skriven av en människa som vill hjälpa och bistå oss när vi har det svårt. Här gör vi bekantskap med levnadskonst på ett djupare plan. Det är en bok till tröst och en bok För den som har svårigheter att genomkämpa. Modern djuppsykologi, gedigna kunskaper och sunt förnuft förenas hos Vibeke Engelstad på ett sällsynt lyckligt sätt Den som läst hennes bok blir en bra bit klokare och kommer att förstå sig själv bättre och vill gärna låta också andra ta del av denna varmt medmänskliga bok.

Vibeke Engelstad dog 8.7. 2004 på grund av komplikationer efter en aortastenosoperation, 85 år gammal.

Hon växte upp som ett prästdotter i London och Oslo och började sitt liv som medicinsk student 17 år gammal. På grund av väntetid och krig tog det 11 år innan hon blev färdig läkare, men då hann hon också gifta sig och få två barn. Hon blev med. kand. i Oslo 1947 och godkänd specialist inom psykiatri 1976.

Efter 15 år i allmän praxis i Oslo spenderade hon tre år på en medicinsk klinik i Tanzania, ett Rädda Barnen-projekt, som också innebar uppdragsverksamhet i bushen.

Vibeke Engelstad (född Smidt, 27 april 1919 - 8 juli 2004) var en norsk läkare och specialist inom psykiatri.

Engelstad föddes i Sandefjord till biskop Johannes Smidt och Jofrid Grimstvedt. Hon var syster till litteraturhistoriker Kristian Smidt, och var gift med journalisten och författaren Carl Fredrik Engelstad.

Hennes böcker inkluderar Set och hört som lege i Afrika från 1965, Menneskeriket från 1973, och Mening och Mysterium. Streif i religionspsykologi från 1995.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100388890
Titel
Människoriket : mentalhygien till vardags
Författare
Engelstad, Vibeke
Förlag
Stockholm : Bonnier
Utgivningsår
1973
Språk
Svenska