Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Insändaren

Insändaren

Inbunden bok. 1 uppl. 1966. 171 sidor.

Nära nyskick. I ett litet samhälle på norra Gotland så lever det mest gammla utslitna arbetare och deras anhöriga. De som inte haft ork eller medel att ta sig därifrån. Dessa stackars själar bor i gammla nedgågna hyreslängor som ägs av Skånska Cement. Som dessutom lagt under sig hela svea rikes cementindustri. Helst vill bolagsherrarna avfolka den lilla bygden, få de boende att flytta ut. Och så länge de stannar åtminstone dra in lite reda stålars.
Kalle Vänster går och funderar. Vänster näven tog bruket. Det hindrar honom inte ifrån att pyssla med konst, ett båtbygge och skrivande. Han traskar ofta över till grannarna eller till Kreml. Kreml är en bostadslänga där det bara bor gamla syndikalister. Kalle skriver en insändare om misären.
Boken är lite eget skriven. Haveriet finns ständigt smygande i kulisserna. Historien är skriven i ett verkligt sammanhang. Den är ett angrepp på det stora bolagets makt och misären det lämnar efter sig där det drar fram i jakten på profiten. Boken gavs ut 1966 och författaren Clas Engström har i senare utgåvor skrivit ett efterord där han visar hur öppet cyniska bolagsherrarna varit på debattsidorna i den stora dagspressen. Han bemöter också deras påståenden och dumheter. Har man otur finns också ett skabbigt förord av statsminister Tage Erlander med i de senare utgåvorna.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish