Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Det glömda språket : En första vägledning i konsten att förstå drömmar, sagor och myter

Det glömda språket : En första vägledning i konsten att förstå drömmar, sagor och myter

Inbunden bok. Natur & Kultur. 6 uppl. 1998. 224 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. I denna bok vill Fromm ge "en första vägledning" i konsten att förstå detta symbolspråk. Det är, menar han, det enda främmande språk som vi alla måste lära oss. "Förstår vi det språket, träffar vi på en av de mest betydelsefulla källorna till visdom, nämligen mytens, och genom den når vi fram till de djupare skikten av oss själva", eftersom "drömmar såväl som myter är betydelsefulla meddelanden från oss själva till oss själva". Boken innehåller även analyser av ett antal myter och sagor och berättar om drömtydningens historia och teknik.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127072398
Titel
Det glömda språket : En första vägledning i konsten att förstå drömmar, sagor och myter
Författare
Erich Fromm
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
1998
Omfång
224 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
416 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det glömda språket (första sv. utg. 1953) är en klassiker på drömpsykologins och drömtolkningens område. Sedan urminnes tider har man ansett att drömmen och myten bar på en djupare mening som kunde förstås genom en riktig tolkning. Drömmar och myter har en sak gemensamt: de är alla avfattade på samma språk, symbolspråket. Det är det enda universella språk mänskligheten någonsin skapat, det enda som gäller i alla kulturer och i alla tider. Men detta har blivit bortglömt av den moderna människan. Hon minns det när hon sover men inte när hon är vaken.

I denna bok vill Fromm ge "en första vägledning" i konsten att förstå detta symbolspråk. Det är, menar han, det enda främmande språk som vi alla måste lära oss. "Förstår vi det språket, träffar vi på en av de mest betydelsefulla källorna till visdom, nämligen mytens, och genom den når vi fram till de djupare skikten av oss själva", eftersom "drömmar såväl som myter är betydelsefulla meddelanden från oss själva till oss själva". Boken innehåller även analyser av ett antal myter och sagor och berättar om drömtydningens historia och teknik.

Översättning Inga Lindsjö

Erich Fromm (1900–1980), psykolog, samhällsteoretiker och filosof, var född och uppvuxen i Tyskland. Efter nazisternas makttillträde emigrerade han till USA. Där utvecklade han, Karen Horney och Harry Stack Sullivan tillsammans och var för sig en från den klassiska psykoanalysen avvikande teori om människans relation till samhället. Denna riktning, som kallas neoanalysen eller nyfreudianismen, fick stor betydelse under 1940- och 50-talen. Tidigare böcker av Fromm på Natur och Kultur: Att ha eller att vara, Flykten från friheten, Kärlekens konst.