Bullens Klassiska Kokbok. Hyllad av generationer kockar och krögare
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2003. 322 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Format 23 x 23 cm Vikt 1.000 g.
Inbundet förlagsband med identiskt skyddsomslag, illustrerad med sv/v foton. Detta är en nyutgåva av Erik "Bullen" Berglunds (1887-1963) hans fru Elsas kultbok Bullens kokbok från 1930 i ny layout. Förord av f.d. kulturchefen på Dagens Nyheter Arne Ruth. Innehåller tillredningstips och recept på Smörgåsrätter och sallader, Såser och aromsmör, Soppor, Äggrätter, Fiskrätter, Skaldjur, Kalvkött, Får- och lammkött, Oxkött, Fläsk, fågel och vilt, Grönsaker, Potatis, Macaroni-, ris- och mjölrätter, Efterrätter, söta såser och sötsaker samt Diverse.
// Skyddsomslaget har diskreta små hanteringsspår i kanterna. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [1384-3]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789132329388
- Titel
- Bullens klassiska kokbok
- Författare
- Berglund - Erik - Berglund - Elsa
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 322 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 235 x 230 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1004 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Erik "Bullen" Berglund (1887-1963) förknippas kanske numera mest med den klassiska konserverade pilsnerkorven, men Bullen var förutom skådespelare också en mycket kunnig kock, utbildad vid Le Chapon fin i Bordeaux och Claridges Hôtel i Paris. Han arbetade på Grand Hôtel i Stockholm och gav ut tre kokböcker.
Detta är en nyutgåva av Bullens klassiska kokbok från 1930 och innehåller mer än 500 recept. Ingenting i texten är ändrat sedan originalutgåvan och varje ingrediens är skriven på ny rad på Bullens karaktäristiska vis.
Recepten är till största delen inriktade på husmanskost men innehåller också kulinariska läckerheter. Korvrecept blandas med tips om rysk kaviar.
Bullens klassiska kokbok är en ovärderlig inspirationskälla för alla som vill njuta av de genuint klassiska maträtterna. En kultbok som i högsta grad är användbar än idag.