Maten som stärker din hälsa
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 168 sidor.
Nära nyskick.
PRESENTSKICK.
Nyckeln till hälsa en bra kost som stärker och skyddar mot sjukdom. Viktigt för att kosten anpassas till varje enskild person. Vilka är just mina behov? Vilken effekt vill jag att maten ska ge beträffande min hälsa? Vad ska jag äta för att må så bra som möjligt?
Boken beskriver i sin första del det vanligaste sjukdomarna, som åderförkalkning, alzheimers sjukdom, ledsjukdomar, inflammatoriska tarmsjukdomar, psoriasis och orsakerna till dessa. Varje avsnitt avslutas med vilken kost som specifikt skyddar mot respektive sjukdom och – inte minst – vilken kost som ska undvikas.
Bokens andra del beskriver nyttiga livsmedel, från frukt, bär och grönsaker till te, kaffe, vin och choklad. En förklaring ged till varför de är nyttiga och hur det ska användas. För den som tycker om tabeller finns det rikligt med sådana.
Boken avslutas med recept pöl bra maträtter; frukostar, middagar, efterrätter oichg några brödrecept. Min vana trogen har jag i kåserande stil lite eftersnack till varje recept. Maten vi äter ska the glädje – där är alla knep tillåtna!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789153435778
- Titel
- Maten som stärker din hälsa
- Författare
- Erlanson-Albertsson, Charlotte
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 707 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av dagens sjukdomar går att återkoppla till vår livsstil vad vi äter och hur vi rör oss. De tre vanligaste är hjärtkärlsjukdomar, cancer och åldersdemens. Samtliga är s.k. livsstilssjukdomar som i hög grad kan påverkas av ändrad kost eller ändrat rörelsemönster, oftast båda i kombination. Tre andra vanliga sjukdomar är ledvärk, inflammatoriska tarmsjukdomar och psoriasis. Inflammatoriska