Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Öar i strömmen (1:a utg.)

Öar i strömmen (1:a utg.)

Inbunden bok. Bonniers. 1 uppl. 1971. 341 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. 1:a utgåvan. Skyddsomslag: ett par mini-revor fram- och baktill. Boken i sig: pärmar och rygg i nära nyskick. Inlagan likaså, verkar oläst.

Handling:

I början av femtiotalet hade Hemingway en ytterst produktiv period, då han arbetade på ett stort romanverk om havet. En bit av detta planerade verk var "Den gamle och havet" (utgavs 1952), vilket renderade honom Nobelpriset i litteratur.
Resten av manuskriptet blev liggande i 10 efter författarens död, till dess att "Öar i strömmen" till slut frisläpptes i enlighet med författarens ursprungliga instruktioner.

Denna bok kan utan vidare betecknas som ett centralt verk i Hemingways produktion, som ett av hans hans mest karakteristiska och personliga. Huvudpersonen, målaren Thomas Hudson, är ett lätt maskerat självporträtt. Liksom författaren själv bor han på ett par av öarna i Golfströmmen; först Bimini och sedan Kuba, och deltar under kriget med sin motorbåt i jakten på tyska u-båtar i dessa farvatten.

Ävem om dessa krigsäventyr, med tragisk utgång, ger handlingen ett extra tillskott av spänning och dokumentär autencitet, rymmer romanen mängder av annat stoff. Vilket är omisskännligr "Hemingwayskt" både till innehållet och den samtidigt fantastiska deskriptiva förmågan. Den åldrande mannens desperata försöka att hålla sig fast vid livet trots sorger och motgångar, hans pendlande mellan mjukaste ömhet och hårdföraste handlingskult, mellan resignerad livsfilosofi och aggressivt fyllesnack, hans nostalgiskt färgade kärleksaffärer - allt detta är välbekant från Hemingways liv och böcker, men har sällan framstått med sådan närhet som här.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish