Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Bergensare

Bergensare

Inbunden bok. Lindelöws bokförlag. 1 uppl. 2014. 182 sidor.

Nära nyskick. Vid beställningar över 500 SEK är det fri frakt inrikes. Titta gärna till mina andra böcker, har över 2000 böcker i sortimentet.

Gallrad från Lomma Folkbibliotek, annars nära nyskick.

Bergensare nominerades 2014 av Norge till Nordiska rådets litteraturpris, en utmärkelse som avgörs i slutet av oktober. Detta är Tomas Espedals tolfte bok. Bergensare inleds på ett hotell i New York, och avslutas på pensionat Kurfurstendamm i Berlin. Mellan dessa världsstäder berättar Tomas Espedal om sin egen barndoms- och uppväxtstad Bergen.

Med James Joyces Dubliners som diskret ledsagare tar författaren med läsarna längs de egna kvarteren och gatorna i hemstaden. Han reflekterar, antecknar, skriver dagbok och porträtterar människor och företeelser. Han skriver ner berättelser och spränger in noveller i texten, möter författarkollegor som Karl Ove Knausgård, Dag Solstad, kulturjournalister och vanliga bergensare. Han lyssnar spänt till anekdoter som berättas och han skriver brev. Han längtar bort, och han längtar hem.

Tomas Espedal har gjort sig känd till för att i en och samma roman glida mellan olika genrer; prosa, dikt, essä, kortprosa. Han utmanar berättarkonsten och experimenterar men språket. Detta är Lindelöws bokförlags tredje utgivning av honom. De tidigare två romanerna var Mot konsten 2013 och Gå 2014.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789185379910
Titel
Bergensare
Författare
Espedal, Tomas
Förlag
Lindelöws bokförlag
Utgivningsår
2014
Omfång
182 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
138 x 197 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
360 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Bergensare nominerades 2014 av Norge till Nordiska rådets litteraturpris, en utmärkelse som avgörs i slutet av oktober. Detta är Tomas Espedals tolfte bok. Bergensare inleds på ett hotell i New York, och avslutas på pensionat Kurfurstendamm i Berlin. Mellan dessa världsstäder berättar Tomas Espedal om sin egen barndoms- och uppväxtstad Bergen.Med James Joyces Dubliners som diskret ledsagare tar författaren med läsarna längs de egna kvarteren och gatorna i hemstaden. Han reflekterar, antecknar, skriver dagbok och porträtterar människor och företeelser. Han skriver ner berättelser och spränger in noveller i texten, möter författarkollegor som Karl Ove Knausgård, Dag Solstad, kulturjournalister och vanliga bergensare. Han lyssnar spänt till anekdoter som berättas och han skriver brev. Han längtar bort, och han längtar hem. Tomas Espedal har gjort sig känd till för att i en och samma roman glida mellan olika genrer; prosa, dikt, essä, kortprosa. Han utmanar berättarkonsten och experimenterar men språket. Detta är Lindelöws bokförlags tredje utgivning av honom. De tidigare två romanerna var Mot konsten 2013 och Gå 2014.