FLEXITARIANENS KOKBOK – Mycket grönt, lite kött
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Tukan Förlag. 2014. 175 sidor.
Nyskick.
–– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
"Jag borde äta mycket mer grönt och dra ner på köttet." Bekant tanke? Av hänsyn till hälsan, miljön, funderingar kring köttindustrin eller en kombination av olika orsaker blir vi allt fler som vill leva ett grönare liv.
• Flexitarianen äter vegetariskt - men med undantag. Där vegetarianen helt utesluter kött och veganen utesluter samtliga livsmedel som härstammar från djurriket, väljer flexitarianen en mjukare övergång där lite kött någon gång ibland är tillåtet för att den nya livsstilen ska hålla i längden.
• I Flexitarianens kokbok står grönsakerna i centrum medan köttet finns med ibland, mer som en krydda eller ett tillbehör. Fisk och skaldjur saknas inte heller.
• Enklare vardagsmiddagar samsas med festligt plock och trerättersmenyer att bjuda vännerna på, och boken innehåller gott om användbara tillbehör och smårätter att grönsakspiffa dina favoriträtter med.
• Dessutom finns det mängder med bra tips, till exempel på hur man frestar grönsaksskeptikerna lite extra eller hur små köttrester kan användas i nya goda rätter så att inget slängs i onödan.
Eleonora von Essen är matstylist och receptkreatör och har själv gjort resan från inbiten köttätare till gladare, piggare och friskare flexitarian. Hon gillar enkel men rolig och läcker mat, den man lagar tillsammans med vänner och familj hemma i köket. Hon har svårt för pekpinnar och förbud och tror att en kosthållning måste anpassas efter individen för att vara njutningsfylld och därmed hålla livet ut.
–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789176171257
- Titel
- Flexitarianens kokbok : mycket grönt, lite kött
- Författare
- Essen, Eleonora von
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 260 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 848 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vi är väldigt många som äntligen insett vikten av att äta mer grönt och mindre kött, men vägen dit är olika för alla. En del kör hardcore direkt, blir veganer och bunkrar med torkade bönor, mandelsmör och rökt tofu. Andra, som jag, väljer en mjukare variant med mycket ost, lite friterat, krämiga såser med mjölkprodukter Och en burgare då och då, gjord på riktigt bra kött. Att äta vegetariskt så mycket man bara kan, med något undantag när suget efter kött blir riktigt starkt, det är att vara flexitarian."
I Flexitarianens kokbok visar Eleonora von Essen sitt sätt att laga grönare måltider. Grönsakerna får spela huvudrollen och köttet en mindre biroll, både i vardagsmiddagarna med barnen och festkvällarna med kompisarna. Boken innehåller allt från enkla favoriter och trerättersmiddagar till lättgillade recept för barn och skeptiker.
Eleonora von Essen är receptkreatör och matstylist. Superavancerade tekniker och långa ensamma timmar i köket är inte hennes grej; bäst är rolig mat man kan laga på rimlig tid tillsammans med vänner och familj. Hon har svårt för pekpinnar och menar att alla måste försöka hitta sitt eget sätt att dra ner på köttkonsumtionen för att utvecklingen ska bli hållbar på riktigt.
Format: 203x256 mm