Ett kök i Arkadien : mat från en grekisk taverna
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2002. 158 s. Inbunden. 21x17cm. 460 gram.
Mycket gott skick. Det grekiska herdelandskapets mat och mycket kulturhistoria. Fina färgillustrationer och receptregister.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9146183817
- Titel
- Ett kök i Arkadien
- Författare
- Ewers, Annelie
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 208 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 468 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna lustfyllda bok berättar journalisten Annelie Ewers och fotografen Jan Tham om den mat som serveras på den familjeägda tavernan i den grekiska byn Sabatiki. Här finner de ett kök någonstans mellan Italien och Mellanöstern, med Italiens råvaror, arabiska kryddor och en alldeles egen passion för det enkla, lätta och vackra. Yoghurt med lavendelhonung, friterade fiskar och lite tsatsiki, en panna med lamm, potatis och rosmarin till middag. Rätterna är lättlagade och familjevänliga, möjliga att tillaga en vardag hemma i ett svenskt kök.