Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Slagsida : försvarsbesluten och sjöförsvaret

Slagsida : försvarsbesluten och sjöförsvaret

Inbunden bok. 2019. 342 sidor.

Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
Författaren hävdar att dagens försvarsdebatt med dess viktiga jordmån för anklagelser och påståenden som utgångspunkt saknar sakkunskap och måttlighet. Att försöka föra in fakta ni en av de kanske mest avgörande politiska frågorna för landet är som att ropa i ett tomt rum. Endast ekot av rösten hörs.
Med stöd av handlingar från regering, riksdag, Försvarsmakten, höga militära chefers tjänstedagböcker, tidningsartiklar samt egna minnesanteckningar från drygt 30 års medverkan i planerings- och budgetarbete i såväl marin- som försvarsstaben redovisar författaren hur alla de politiska försvarsbesluten har påverkat det svenska sjöförsvarets mindre gynnsamma utveckling. Sjöförsvarets förmåga att hävda landets rättigheter som fri och obunden nation har inte diskuterats i tillräcklig omfattning. Politikerna värjer sig för fakta.
Marinen har under lång tid fått tjäna som budgetregulator. Behovet av ett sjöförsvar med daglig förmåga att övervaka och ingripa i landets omgivande vattenområden, då internationella överenskommelser och svenska intressen ifrågasätts, har i stor utsträckning förnekats. Förnyelsen av sjöförsvarets allsidigt användbara förband har varit och är fortfarande långsam tillsammans med begränsningar i en allsidig vapenutrustning. Likaså ifrågasätter författaren om sjöförsvarets högre förband är anpassade till den långa svenska kusten och den internationella utvecklingen.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198049824
Titel
Slagsida : försvarsbesluten och sjöförsvaret
Författare
Fältström, Herman - Forskningsprogrammet Sveriges försvar och det kalla kriget
Utgivningsår
2019
Språk
Svenska