Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gränges : sedan 1896

Gränges : sedan 1896

Inbunden bok. Förlaget Näringslivshistoria. 1 uppl. 2021. 301 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Gränges är företaget som omvandlat sig själv sedan 1896 och vars historia speglar Sveriges moderna utveckling. Gränges grundades som ett gruv- och tågbolag, och hjälpte därmed landet att förvandla malmen till välstånd. I början av 1900-talet var det Stockholmsbörsens högst värderade bolag, i mitten av århundradet var Gränges världens största malmexportör och mot slutet av 1900-talet ett dotterbolag i Electrolux-koncernen. I dag är bolaget världsledande inom aluminiumprodukter med sina främsta rötter i Finspång.

Bolaget har alltid förändrats utifrån tidens krav. Dess historia är även historien om en föränderlig omvärld. Om politisk orolighet, om krig, om nya marknader och om globalisering.

Journalisten och författaren Ronald Fagerfjäll skildrar Gränges från dess födsel i det förindustriella Sverige till dess plats på dagens globala marknad. Som näringslivsreporter har han följt bolaget under hela sin karriär och kan ösa ur egna intervjuer från över 50 år med bolagets ledare och medarbetare. Utöver att bygga på material ur Gränges arkiv hos Centrum för Näringslivshistoria ger boken därmed även en personlig och unik inblick i Gränges färgstarka och ofta dramatiska historia.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198516098
Titel
Gränges : sedan 1896
Författare
Fagerfjäll, Ronald
Förlag
Förlaget Näringslivshistoria
Utgivningsår
2021
Omfång
301 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
180 x 255 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
1052 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Gränges är företaget som omvandlat sig själv sedan 1896 och vars historia speglar Sveriges moderna utveckling. Gränges grundades som ett gruv- och tågbolag, och hjälpte därmed landet att förvandla malmen till välstånd. I början av 1900-talet var det Stockholmsbörsens högst värderade bolag, i mitten av århundradet var Gränges världens största malmexportör och mot slutet av 1900-talet ett dotterbolag i Electrolux-koncernen. I dag är bolaget världsledande inom aluminiumprodukter med sina främsta rötter i Finspång.
Bolaget har alltid förändrats utifrån tidens krav. Dess historia är även historien om en föränderlig omvärld. Om politisk orolighet, om krig, om nya marknader och om globalisering.Journalisten och författaren Ronald Fagerfjäll skildrar Gränges från dess födsel i det förindustriella Sverige till dess plats på dagens globala marknad. Som näringslivsreporter har han följt bolaget under hela sin karriär och kan ösa ur egna intervjuer från över 50 år med bolagets ledare och medarbetare. Utöver att bygga på material ur Gränges arkiv hos Centrum för Näringslivshistoria ger boken därmed även en personlig och unik inblick i Gränges färgstarka och ofta dramatiska historia.