Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Polisernas krig

Polisernas krig

Inbunden bok. Stockholm : Askild & Kärnekull. 1983. 303 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. PRESENTSKICK
En väldig omvandling har ägt rum inom den svenska polismakten under de senaste 20 åren – på denna korta tid har "länsman i Delsbo" och hans kollegor i staden förvandlats till en modernt trimmad toppolis.
Men denna epok – den viktigaste i svensk polishistoria – har också varit den mest konfliktladdade, händelserika och dramatiska, och vad få vet är att det bakom kulisserna utkämpats ett veritabelt krig om makten i den nya organisationen.
Curt Falkenstam, informationschef vid rikspolisstyrelsen under hela denna tid, skildrar med ögonvittnets detaljskärpa det fascinerande maktspelet mellan den dynamiske rikspolischefen Carl Persson som huvudrollsinnehavare och justitieminister Lennart Geijer, säkerhetschefen Hans Holmér, dåvarande statssekreteraren Ove Rainer och med generaldirektörer, landshövdingar och polischefer i andra framträdande roller.
Här finns de spännande avslöjandena om "dynamiten" i rikspolischefens kassaskåp, om den bittra tvekampen om SÄPO, om misslyckade försök att största rikspolischefen, om hur en SÄPO-chef för efter en hemlig cause celebre och om det sexåriga trefrontskriget om makten över säkerhetspolisen.
Allt detta och mer därtill möter ni io POLISERNAS KRIG, det kanske intressantaste som skrivits om den svenska polisen, dess "guldålder" och problem, ända fram till dagens aktuella reformer. Och det är skrivet av en man som var där när det hände.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789158204508
Titel
Polisernas krig
Författare
Falkenstam, Curt
Förlag
Stockholm : Askild & Kärnekull
Utgivningsår
1983
Språk
Svenska