Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Skeppsbrott

Skeppsbrott

Inbunden bok. Stockholm ; Malmö ; Tübingen ; Zürich : Bergh. 1976.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Med sitt sken av beständighet, av skönhet parad med styrka, verkar det ofattbart att de skepp som avbildas i denna bok någonsin skulle ha gått sin undergång till mötes. Ändå har havet tagit dem. Scillyöarnas och västra Cornwalls stränder har troligen visat sig mer olycksbringande än något annat område i världen.
Fyra generationer inom familjen Gibson påScilly-öarna, från och med John Gibson på 1860-talet, har förevigat dessa skepps sista stunder — stora skepp och små, vackra och ändamålsenliga, alla har de mött sitt öde på dessa förrädiska grund och klippor. Denna bok är ett urval av de bästa bland deras fotografier — storartade epitafier över olyckor till sjöss som presenterar Gibsons som hittills förbisedda mästerfotografer.
John Fowles fascinerande inledning placerar skeppsbrottet — tillsammans med den gamla Cornwallindustrin "wrecking" — i dess historiska och psykologiska perspektiv, och de detaljerade uppgifterna om varje fartyg och dess sista dagar, sammanställda med hjälp av Rex Cowans imponerande vetande på området, bildar ett ständigt ackompanjemang till bilderna.
Boken "Skeppsbrott" är därför en rik källa att ösa ur — den är både ett medel att återuppväcka de stora fartygen ur det förgångna och exempel på en fotokonst av högsta rang.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9150202022
Titel
Skeppsbrott
Författare
Fowles, John - Brehmer, Edward
Förlag
Stockholm ; Malmö ; Tübingen ; Zürich : Bergh
Språk
Svenska