Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Bödeln gråter

Bödeln gråter

Häftad bok. Nilsson Förlag. 2017.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198402810
Titel
Bödeln gråter
Författare
Dard, Frédéric
Förlag
Absint noir
Utgivningsår
2017
Omfång
200 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
127 x 190 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
160 g
Språk
Svenska
Baksidestext
På en lugn liten bergsväg i närheten av Barcelona kliver en kvinna plötsligt ut framför en bil. Föraren Daniel, en känd konstnär, stannar för att se vad som hänt och finner att hon är vid liv, men inte har något minne av vem hon är eller varifrån hon kommer. Han blir fascinerad av den unga kvinnan och bestämmer sig för att försöka hjälpa henne att minnas sitt förflutna. Det dröjer inte länge förrän Daniel inser att han blivit förälskad i henne, men allteftersom hemligheterna från hennes tidigare liv rullas upp förvandlas romansen mer och mer till en mardröm. Bödeln gråter är en psykologisk thriller som ställer frågan hur långt en människa är beredd att gå för den hon älskar.  Röster om boken: "Frédéric Dards psykologiska thriller från 1959 har åldrats med stil. Spännande, mycket fransk och fylld av ett nattsvart krypande obehag, påminner den om både Simenon och Duras välsvarvade prosa, i utmärkt översättning av Fredrik Ekelund Jag läste 'Bödeln gråter' med andan i halsen, romanen är omöjlig att lägga ifrån sig."  Elisabeth Brännström,BTJ-häfte nr. 24/2017"Härlig spännande förströelse, läsning som stundtals blir riktigt nervpirrande  ... Inte helt fel att förgylla kvällen med!"Kvarteret Ängeln bloggspot"Enastående bladvändare, stämningsmättade och infernaliska passionshistorier med icke föraktfull konstnärlig halt. Tänk en korsning mellan Georges Simenon och Roman Polanski, plus en krydda Kafka. Rekommenderas hårt till alla litteraturdiggare ute i decembermörkret."
Christian Dahlgren

"Det är otippat spännande, och informationen kommer i så väl avvägda bitar att man inte förrän efteråt inser hur skickligt det är komponerat. På 200 sidor är det inte plats för långa (det vill säga överflödiga) beskrivningar, utan det är tätt och ekonomiskt berättat, men aldrig tungläst. Tvärtom är det ett påfallande flyt i historien ända fram till - faktiskt - sista sidan." 
Bloggen jsprbok
"Olycksbådande och stämningsmättad, med en intrig värdig Agatha Christie då hon är som allra bäst, utgör den här berättelsen ett signum för fransk klassisk kriminallitteratur."  The Guardian "Språket är knivskarpt och intrigen originell. En av få 1900-talsförfattare som lyckats fängsla både kritiker och läsare." Solidarité Militaire "Frédéric Dard har verkligen mycket att erbjuda."  Daily Mail