Det goda Sverige
Inbunden bok. Page One. 1998. 385 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Texter och recept: Inger Grimlund och Björn Halling.Kockarnas kock, Björn Halling, mannen som vet allt om svensk mattradition.Han har också arbetat på trestjärnig restaurang i Paris och studerat vid Cornell-universitetet i USA och i många år varit rektor vid Restaurangakademien i Stockholm. På det viset har Björn kommit på många gastronomiska hemligheter under åren. Björn Hallings recept finns dokumenterade in mat och bilder i boken ”Det goda Sverige”.
Fotografen Robert Fréson från New York. Syftet var att förstärka stoltheten över det svenska lantbruket från norr till söder.
I bokens efterord kan vi läsa: ”En oförglömlig vecka i Inger Grimlunds vackra gamla kök med Björn Halling som lagade många minnesvärda rätter som vi fotograferade och åt. Julbord, glögg, hjortron och massor av fiskrätter med omöjliga namn. Långa kvällar (det var i november) när vi satt och drack tillsammans och frammanade minnen och skrev bildtexter till det gångna årets arbete.” Tilläggas bör att Fréson bara fotade i dagsljus så det gällde att hinna med innan mörkret kom smygande.
Rikt fotoillustrerad i färg.Svenska.Absolut nyskick. (220129)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9171250050
- Titel
- Det goda Sverige
- Författare
- Fréson, Robert - Grimlund, Inger - Halling, Björn
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
