Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Klipp av Hans Sax : 30 kåserier presenterade av Germund Michanek

Klipp av Hans Sax : 30 kåserier presenterade av Germund Michanek

Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1994. 169 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Mycket fint exemplar. Oläst. Ett närmast obefintligt skuggmärke efter etikett på framsidan, för övrigt i presenskick.

Ingår i Gustaf Fröding-Sällskapets skriftserie som nr XXVII. 30 kåserier som Gustaf Fröding skrev för Karlstads-Tidningen under åren 1892-1894 under pseudonymen Hans Sax. Nu ges de ut i bokform med kommentarer av docent Germund Michanek.

Gustaf Fröding är en av Sveriges främsta lyriker, både i fråga om folklig popularitet och konstnärlighet, med ett synnerligen brett register. Redan med sin debutsamling "Guitarr och dragharmonika" fick han lysande recensioner. Dessutom sålde redan denna bok mer än någon annan lyriksamling. Formellt sett ansluter sig Frödings lyrik till tidens muntliga recitationspoesi, vilken han bringar till fulländning redan i debutsamlingen. Det handlar inte om metaforer eller bilder utan om en suverän lek med språkljud. Framförallt lockade den poetiska klangen till kompositioner framförda i såväl konserthus som på dansbanor. Sångerna om de tre trallande jäntorna och "Det var dans bort i vägen" ur "Nya dikter" (1894) blev t.ex. hela folkets egendom. Fröding blev den store skalden; försupen, galen och olyckligt kär. Det är i dessa värmländska dikter som Fröding framstår som en förnyare av den svenska lyriken, i dess strävan att utveckla klang och rytm.


AV GUSTAF FRÖDING: Guitarr och dragharmonika : mixtum pictum på vers / Nya dikter / Räggler å paschaser på vårat mål tå en bonne / Stänk och flikar / Nytt och gammalt / Gralstänk / Efterskörd 2, Prosa / Efterskörd 1, Vers / Reconvalescentia / Efterlämnade skrifter 2, Kåserier och paschaser / Efterlämnade skrifter 1, Vers / De glömda texterna : journalistik av Gustaf Fröding i Karlstads-tidningen 1885-1894 / Ett spett i nacken : valda dikter / Samlade skrifter.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9146167099
Titel
Klipp av Hans Sax : 30 kåserier
Författare
Fröding, Gustaf - Michanek, Germund
Förlag
Stockholm : Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
1994
Språk
Svenska