Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Slutsnackat

Slutsnackat

Pocketbok. Vulkan. 2015. 143 sidor.

Nyskick. Eftersom del 1 (Hopsnackat), del 2 (Hopskrivet) och Del 4 (Om strejker) i serien "Folkrörelse på arbetsplatsen" är slutsålda så rear vi nu del 3 (Slutsnackat.) Du betalar endast 1 kr + frakt.

Vill du ha fler än 1 ex, maila hopsnackat@gmail.com.

Slutsnackat är del 3 i bokserien Folkrörelse på arbetsplatsen. Denna antologi handlar om arbetarkollektivet som maktfaktor. Den innehåller berättelser om övertidsblockader, jobba-enligt-regelboken, Inte under 24000-kampen, kollektiva uppsägningar, kjolstrid, nästan en ockupation? Fastanställda, timanställda, bemanningsanställda och blivande anställda hittar smarta strategier och påminner om vilka det är som gör jobbet. Som de timanställda vårdbiträdena uttrycker det i berättelsen Driver ni med oss: Ni är fuckade utan oss.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789188093264
Titel
Slutsnackat
Författare
Tuuloskorpi, Frances
Förlag
Vulkan
Utgivningsår
2015
Omfång
143 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
160 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det spelar ingen roll om jag säger ifrån på jobbet. Det är ofta sant. Men testa att byta ut jag mot vi.
Testa att byta ut jag mot alla. Då kan det bli folkrörelse i stället för gnäll. Som här i Slutsnackat där brevbärare och tågvärdar berättar om hur de kommer fram till att sätta stopp för övertidsarbete. Sopgubbar följer regler till punkt och pricka så att chefen sliter sitt hår. Sjuksköterskestudenter i del Inte under 24000­ rörelsen förvandlar anställningsintervjuer till lönekamp. Personliga assistenter sätter ner foten för att få månadslön. Sjuksköterskor säger upp sig kollektivt inför hotande försämringar. Deltidare och visstidare tar täten i striden för ett hotat helgtillägg. Timanställda tackar nej till kortare arbetspass. Bemanningsanställda säger Solidarnosc! Här finner du också en urskruvad saftblandare, tio kilo gömd blandfärs, nästan en ockupation, en uppviglande tomte och den stora kjolstriden. Slutsnackat är del 3 i serien Folkrörelse på arbetsplatsen. Antologierna är redigerade och försedda med pekpinnar av Frances Tuuloskorpi. Folkrörelse på arbetsplatsen Del 1 Hopsnackat (2010)
Del 2 Hopskrivet (2012)
Del 3 Slutsnackat (2015)
Del 4 Strejk (prel hösten 2015) Blogg: Folkrorelselinjen.wordpress.com