Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Karl Marx . En biografi

Karl Marx . En biografi

Pocketbok. Norstedts. 2004. 399 sidor.

Nyskick. Karl Marx mer aktuell än någonsin. När BBC lät sina lyssnare och tittare utse årtusendets tänkare segrade Marx före Einstein och Newton. Francis Wheen har i sin briljanta biografi återskapat Marx som den levande och motsägelsefulla person han var: Den preussiske juden som blev en engelsk gentleman, den vredgade agitatorn som tillbringade större delen av sitt liv på British Museums dammiga och tysta bibliotek, den djupt allvarlige filosofen som älskade mat, dryck och cigarrer, den hängivne familjefadern som gjorde husan med barn, vetenskapsmannen som ägnade sitt liv åt att förstå hur kapitalet fungerade men som själv levde i armod.Nyskick. (201016)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9172635037
Titel
Karl Marx : en biografi
Författare
Francis Wheen
Förlag
Norstedts Pocket
Utgivningsår
2004
Omfång
399 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
279 g
Språk
Svenska
Baksidestext
»Det går ett spöke genom Europa – Kommunismens spöke«. Så inleds den mest berömda av alla politiska pamfletter – Kommunistiska Manifestet. Och nog stämmer de orden än idag, åtminstone vad gäller deras upphovsman. För trots att det världsomspännande Sovjetimperiet, som sade sig vara byggt på hans idéer, numera är dött och begravet är Karl Marx mer aktuell än någonsin. När BBC lät sina lyssnare och tittare utse årtusendets tänkare segrade Marx före Einstein och Newton.

Francis Wheen har i sin briljanta biografi återskapat Marx som den levande och motsägelsefulla person han var: Den preussiske juden som blev en engelsk gentleman, den vredgade agitatorn som tillbringade större delen av sitt liv på British Museums dammiga och tysta bibliotek, den djupt allvarlige filosofen som älskade mat, dryck och cigarrer, den hängivne familjefadern som gjorde husan med barn, vetenskapsmannen som ägnade sitt liv åt att förstå hur kapitalet fungerade men som själv levde i armod.