Det japanska köket - ryõri
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 160 sidor.
Mycket gott skick.
Dekorerat laminatband.
Sushivågen är över oss! Vem skulle för några år sedan ha kunnat tro att vi numera med glädje äter sushi till lunch, och att japanska restauranger nu snabbt ökar i antal.
Men den japanska maten är så mycket mer än sushi, yakiniku och "bentolåda". Grunden i det japanska köket är en "ren" och estetisk matlagning, där ingredienser och råvaror hanteras och tillagas varsamt och läggs upp och serveras på ett mycket estetiskt tilltalande sätt. Och kom ihåg man häller inte soja på riset, riset är heligt!
Det japanska köket är en handledning i japansk matlagning, med 150 recept och 21 hela menyer.
Förlagsfakta
- ISBN
- 915183541x
- Titel
- Det japanska köket : ryori
- Författare
- Fredrik Liljeblad - Kjell Fornander
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 0 x 270 mm
- Vikt
- 639 g
- Språk
- Svenska