Allt om glykemiskt index : Fettförbränning, hälsa, viktminskning, styrka, uthållighet, blodsockerkontroll
Pocketbok. Fitnessförlaget. 2002. 219 sidor.
Nära nyskick.
Ny, oläst och oöppnad bok. Därför ingen namning, understrykningar, anteckningar el dy i boken. Hörnen är lite stukade, annars är boken i det närmaste som ny.
Från baksidestexten: "Det glykemiska indexet förbättrar fettförbränning, uthållighet, hälsa och blodsockerkontroll. Oavsett om du är elitidrottare, eller fullständigt ointresserad av träning, kan det glykemiska indexet därför ge dig stora vinster. Modern forskning visar att det är stor skillnad mellan olika livsmedel, och hur de påverkar din kropp. Vissa stressar din fysiologi hårt och leder till ökad risk för allvarliga sjukdomar, medan andra möjliggör effektiv fettförbränning. I denna bok hittar du all information du behöver för att kunna använda det glykemiska indexet för just dina behov."
Innehåll: Den ursprungliga kosten och den stora förändringen, Förstå energin, Att förstå blodsockret, Insulinkänslighet, Hur fungerar det glykemiska indexet?, Matsmältningen och ämnesomsättningen, GI-beräkning för sammansatta måltider, GI och diabetes, GI och hjärtat, GI för fettförbränning och viktminskning, GI för uthållighet, GI för styrka och muskeltillväxt, Värdefulla tips för rätt GI, GI-tabellerna, Kritik och försvar, Nästa steg; insulin index, Vanliga frågor och svar om glykemiskt index, Recepten, Sammanfattning,snabbtabeller etc., Ordlista.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9197414646
- Titel
- Allt om glykemiskt index : fettförbränning, hälsa, viktminskning, styrka, uthållighet, blodsockerkontroll
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 111 x 178 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 124 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en av de viktigaste böckerna om näringslära! Allt om glykemiskt index riktar sig till dig som vill förbättra din fettförbränning, prestation och hälsa. Fredrik Paulún skriver om det glykemiska indexet på ett intressant och lättbegripligt sätt, och ger många bra tips om hur du lär dig välja livsmedel med rätt GI.