Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Fettguiden : De bästa fetterna för din kropp

Fettguiden : De bästa fetterna för din kropp

Inbunden bok.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fitnessförlaget. 2007. 160 s. Inbunden. Hanteringsspår på omslaget. I Fettguiden reder Sveriges främsta näringsfysiolog Fredrik Paulún ut begreppen. Fredrik går igenom de olika fetter som finns, från de livsfarliga industriellt framställda transfetterna till de livsviktiga fleromättade omega-3-fetterna. Fredrik berättar vilken sorts fett vi mår allra bäst av och förklarar varför omega-3-fetter har så stor betydelse för hjärt- och kärlhälsan, vikten och konditionen. Fredrik berättar även om vilka oljor och fetter som är bra när man lagar mat och när man gör dressingar, samt går igenom hur vi ska förvara de olika fetterna. I slutet av boken finns recept på såser och tillbehör gjorda på nyttiga fetter samt en lathund som visar vad de vanligaste fetterna är mest lämpade för.

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789185225798
Titel
Fettguiden : De bästa fetterna för din kropp
Författare
Paulún, Fredrik
Förlag
Fitnessförlaget
Utgivningsår
2007
Omfång
160 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
178 x 238 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
684 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Må bättre med rätt fett

Fett är vårt mest kontroversiella och missförstådda näringsämne. Under de senaste årens kolhydratsjakt har populära dieter lanserats där man har kunnat äta feta gräddsåser så länge man inte äter några kolhydrater. Men man kan inte placera alla fettrika livsmedel i ett och samma fack – det finns bra fett och det finns dåligt fett.
 I Fettguiden reder Sveriges främsta näringsfysiolog Fredrik Paulún ut begreppen. Fredrik går igenom de olika fetter som finns, från de livsfarliga industriellt framställda transfetterna till de livsviktiga fleromättade omega-3-fetterna. Fredrik berättar vilken sorts fett vi mår allra bäst av och förklarar varför omega-3-fetter har så stor betydelse för hjärt- och kärlhälsan, vikten och konditionen.
 Fredrik berättar även om vilka oljor och fetter som är bra när man lagar mat och när man gör dressingar, samt går igenom hur vi ska förvara de olika fetterna. I slutet av boken finns recept på såser och tillbehör gjorda på nyttiga fetter samt en lathund som visar vad de vanligaste fetterna är mest lämpade för.

Ur innehållet:
* Grundkunskap om fett
* De moderna fetterna: transfetter och omestrifierat fett
* Kolesterol – en hälsobov?
* Vilken effekt har omega-3?
* Hur mycket fett bör vi äta?
* Vilket fett är bäst för oss?

Fredrik Paulún är en av Sveriges mest kända författare inom näringslära. Hans böcker har hittills sålt i över 700 000 exemplar och många av dem har översatts till flera olika språk. Fredrik föreläser i hela Norden om träning, näringslära och hälsa, och han skriver regelbundet för ett flertal tidningar, däribland Expressen. Han är även känd som näringsexperten från tv-programmet Toppform. På hans välbesökta hemsida www.paulun.se kan du läsa mer om hans verksamhet.

”Fredrik Paulún är en av Sveriges säkraste experter när det gäller näringslära.” (Sportguiden)