Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En flugskit i kosmos : Klippanpopen 30 år - med CD
En flugskit i kosmos : Klippanpopen 30 år - med CD En flugskit i kosmos : Klippanpopen 30 år - med CD En flugskit i kosmos : Klippanpopen 30 år - med CD

En flugskit i kosmos : Klippanpopen 30 år - med CD

Häftad bok. Dunkers Kulturhus. 2007. 128 sidor.

Nyskick. Med vernissage CD (se bild). Detta är en bred exposé över Klippanpopens spännande historia. I text och bild beskrivs bakgrunden och förutsättningarna, de olika banden som satte Klippan på den musikaliska Sverigekartan, parkfesterna, minnen från tiden då det begav sig och en fyllig diskografi.

Det som utmärkte klippansoundet var texter av småstadskaraktär, sång på bred skånska och riffig bonnarock. Alltsammans präglat av en sann gör-det-själv-anda och en stor dos humor, värme och självdistans. "Hälften brus, hälften musik" var exempelvis en av de klockrena deviserna som användes för att beskriva de musikaliska idéerna. Det har nu gått 30 år sedan klippanbandet Kriminella Gitarrer gav ut "Vårdad klädsel", en av landets absolut första punksinglar. Under klippanpopens storhetstid, åren 1977-1984, spreds musik av band som Torsson och Wilmer X, men också av lokala förmågor som Kommissarie Roy, Johnny & Dom Andra, Noise och The Push. Och de årliga parkfesterna i Klippans stadspark fungerade som inspirationskälla för många andra orter runt om i landet. Berättelsen om klippanpopen är tveklöst ett stycke modern svensk kulturhistoria, en del av vårt kulturarv.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789197455091
Titel
En flugskit i kosmos : klippanpopen 30 år
Författare
Göran Holmquist - Hans Dalén - Thomas Holst - Mats Pettersson
Förlag
Dunkers Kulturhus
Utgivningsår
2007
Omfång
128 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
305 x 305 mm Ryggbredd 11 mm
Vikt
835 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Detta är en bred exposé över klippanpopens spännande historia. I text och bild beskrivs bakgrunden och förutsättningarna, de olika banden som satte Klippan på den musikaliska Sverigekartan, parkfesterna, minnen från tiden då det begav sig och en fyllig diskografi. Huvudtexten är skriven av nöjesjournalisten Göran Holmquist som för Helsingborgs Dagblads räkning följt ortens musikaliska utveckling genom decennier. Kortare betraktelser har också skrivits av de legendariska klippanmusikerna Hans Dalén, Thomas Holst och Mats Pettersson. Boken är rikt illustrerad med fotograf Per Drejares svartvita bilder, ett unikt bildmaterial som med kärlek och respekt skildrar klippanpopens människor och miljöer.

Det som utmärkte klippansoundet var texter av småstadskaraktär, sång på bred skånska och riffig bonnarock. Alltsammans präglat av en sann gör-det-själv-anda och en stor dos humor, värme och självdistans. ”Hälften brus, hälften musik” var exempelvis en av de klockrena deviserna som användes för att beskriva de musikaliska idéerna. Det har nu gått 30 år sedan klippanbandet Kriminella Gitarrer gav ut ”Vårdad klädsel”, en av landets absolut första punksinglar. Under klippanpopens storhetstid, åren 1977-1984, spreds musik av band som Torsson och Wilmer X, men också av lokala förmågor som Kommissarie Roy, Johnny & Dom Andra, Noise och The Push. Och de årliga parkfesterna i Klippans stadspark fungerade som inspirationskälla för många andra orter runt om i landet. Berättelsen om klippanpopen är tveklöst ett stycke modern svensk kulturhistoria, en del av vårt kulturarv.