Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Järnspisar, hackekorv & tabberas : mat, smak & tradition i Astrid Lindgrens värld

Järnspisar, hackekorv & tabberas : mat, smak & tradition i Astrid Lindgrens värld

Inbunden bok. Ersatz. 1 uppl. 2006. 255 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Maten hade en central plats hos både fattiga och rika i Astrid Lindgrens böcker. Snåldoppa, Kalvdans, Vaktelsallad med Kantareller....Vad bjöd Emil på vid tabberaset i Katthult? Svensk husmanskost från 1800-talets slut till Saltkråkans 60-tal. Svensk matkultur med 164 recept.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9188858162
Titel
Järnspisar, hackekorv & tabberas : mat, smak & tradition i Astrid Lindgrens värld
Författare
Lager, Göran
Förlag
Ersatz
Utgivningsår
2006
Omfång
255 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
180 x 241 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
800 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Årets bästa historiska kokbok 2006

Boken var även nominerad till "Årets bästa kokbok i alla kategorier" av Måltidsakademien och gick till final i Kina.

Det här är en unik bok om den gamla goda svenska maten från järnspisarnas och stadshotellens storhetstid, kärleksfullt och njutningsfullt beskriven utifrån Astrid Lindgrens berättelser. Här påminns läsaren om leverfärsbullar kokade i mjölk, blodkorv och andra rätter som numera är i det närmaste utrotningshotade. Den svenska husmanskosten från Emils tid vid slutet av 1800-talet till Saltkråkans 60-tal är ett spännande matarv som bara väntar på att återupptäckas. Boken är både en historik över svensk matkultur och en traditionell receptsamling med 164 recept på allt från rätterna på Emils tabberas, Madickens festmenyer till Saltkråkans picknickkorgar.

Boken är skriven i Astrid Lindgrens anda: den är underhållande, medryckande och lärorik. Den är ett veritabelt stycke levande historia, som man till och med kan laga och smaka själv. För lite äldre personer inbjuder den till en intensiv minnesresa tillbaka till barndomens värld av smaker och för ungarna berättar den om bakgrunden till maten de läser om i Astrid Lindgrens böcker.