Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Industriellt byggande växer och tar marknad

Industriellt byggande växer och tar marknad

Inbunden bok. Byggförlaget. 1 uppl. 1998. 232 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
917988170X
Titel
Industriellt byggande växer och tar marknad
Författare
Gösta Fernström - Per Kämpe
Förlag
Byggförlaget
Utgivningsår
1998
Omfång
232 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
153 x 216 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
464 g
Språk
Svenska
Baksidestext
ISBN 91-7988-170-X Industriellt byggande växer och tar marknad.

Med industriellt byggande växer och tar marknad vill författarna visa hur framtidens byggande i Sverige kan och borde utvecklas. Om dagens bygg- och fastighetsbolag skall attrahera investerare och aktieägare i framtiden måste lönsamhet och avkastning ökas radikalt industriellt byggande ger möjligheten.

Aldrig har förutsättningarna för industrialisering av byggandet varit bättre. Med 3-4D modellering och samverkan i tidiga skeden kommer industriellt byggande att kraftigt öka sin andel av byggmarknaden, även inom bostadsbyggandet. Genom att projektera rätt metod från början kan man producera bostadsfastigheter där hyresnivån blir acceptabel. Industriellt byggande ger många fördelar framför platsgjutning och kommer därför att dominera marknaden framöver. Dessutom leder industriellt byggande automatiskt till bättre samverkan och innebär en ökad andel partnering i framtidens byggprocess.

Framgångsfaktorerna är främst följande:

* 3-4D-IT och fokus på tidiga skeden ger helt nya möjligheter att simulera och visualisera projekten med alternativa lösningar redan på idé- och förstudiestadiet.

* Byggherren och fastighetsägaren kan genom industriellt byggande utveckla mer framgångsrika och lönsamma projekt som byggs på avsevärt kortare tid och med säkerställd kvalitet.

* Arkitekter, konsulter och inte minst entreprenörer och installatörer kan samverka på ett bättre sätt och få en starkare roll som rådgivare åt byggherren.

* Partnering och andra alternativa samverkansformer kan i kombination med alla dagens entreprenad- och ersättningsformer, möjliggörs och där förtroendet i branschen kan återskapas gärna med öppna böcker och incitament.

Industriellt byggande är utgiven i samarbete med SBR, Svenska Byggingenjörers riksförbund, Byggförlaget samt Fernia Consulting AB. Skall ses som en debattbok som presenterar en rad nya synsätt och strategier för framtidens byggande, som många byggföretag nu utvecklar. Främst kommer det att främja byggherrarnas förutsättningar att utveckla mer framgångsrika projekt.

Kontakta gärna författarna för diskussion. Gösta Fernström 0705 82 22 24 eller fernia@tele2.se