Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Om kärlek och andra demoner : roman

Om kärlek och andra demoner : roman

Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1995. 186 sidor.

Nyskick. Omslag: ngt litet nött i kanterna och ett litet riss i nederkant å baksida.
Om kärlek och andra demoner är skriven på García Márquez säregna prosa, med ett myller av personer vars egenheter och underligheter slår läsaren med häpnad och förtjusning.
Handlingen utspelar sig på 1700-talet i den spanska handelsstaden Cartagena de Indias vid Karibiska sjön. På sin tolvårsdag besöker Sierva María de Todos los Angeles marknaden och blir biten av en rabiessmittad hund. Men Sierva María blir aldrig sjuk - däremot dör hunden! - och man befarar att hon är besatt av en demon. Läkekonsten och kyrkan kämpar om att bota henne på bästa sätt; med mediciner och exorcism. I denna brytningstid då upplysningsfilosoferna hotar de katolska majestäternas imperium kan de märkligaste ting inträffa och århundradets mest osannolika kärlekspar får ett dramatiskt öde.
Intrigen är skickligt spunnen och tiden väl fångad - läsaren möter färgprakt och folkliv, slaveri och misär, mäktiga kyrkomän och dekadenta ädlingar i García Márquez omisskännliga anda.

Hamnstaden Cartagena med sitt myllrande folkliv ramar in denna originella kärleksroman, som utspelar sig på 1700-talet i ett gammalt kloster. Det är inkvisitionens tidevarv då människor torteras till döds på de mest fasansfulla sätt. Däremellan praktiserar prästerna djävulsutdrivning, något som drabbar även huvudpersonen Sirva María sedan hon blivit biten av en rabiessmittad hund. De misshandlar henne till döds, men innan dess upplever hon kärleken.

Gabriel José de la Concordia García Márquez, född 6 mars 1927 i Aracataca i provinsen Magdalena i Colombia, död 17 april 2014 i Mexico City i Mexiko, var en colombiansk författare. Han tilldelades 1982 Nobelpriset i litteratur.

Han tillhör, jämte bland andra Julio Cortázar, Mario Vargas Llosa och Carlos Fuentes, den generation latinamerikanska författare som slog igenom på 1960-talet under beteckningen "el boom". Hans mest berömda bok, Cien años de soledad (Hundra år av ensamhet, 1967), utspelar sig i byn Macondo, inspirerad av författarens födelseby Aracataca i norra Colombia. Dagens Aracataca är ett tynande samhälle, kvävt av hetta, fukt och damm. Byns förvandling under Banankompaniets framfart och den massaker på bananarbetare som skildras i boken har verklighetsbakgrund. Ämnet återkommer i flera andra av hans böcker, bland andra La hojarasca (Virvlande löv).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9146166769
Titel
Om kärlek och andra demoner : roman
Författare
García Márquez, Gabriel - Landelius, Peter
Förlag
Stockholm : Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
1995
Språk
Svenska