Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Om kärlek och andra demoner

Om kärlek och andra demoner

Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1995. 185 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Mycket fint exemplar. Oläst. Några minimala kantskavanker på skyddsomslaget, för övrigt i nyskick.

1700-tal i Cartagena Västindien. Historien kretsar kring den 12-åriga flickan Sierva María som på en marknad blir biten av en rabiessmittad hund. Hon utvecklar dock inte rabies, vilket av omgivningen tas som ett tecken på att hon är besatt av demoner. Som en följd härav blir flickan inspärrad i ett nunnekloster. En ung präst i karriären, Cayetano, får biskopens uppdrag att vara flickans biktfader och driva ut demonerna. Ganska snart utvecklas deras relation på ett olämpligt och otillåtet sätt och Cayetano ställs inför inkvisitionen. Romanen behandlar de ämnen som är bekanta från García Márquez andra böcker. Kärlek, religion, förtryck, politik, magi och vidskepelse blandas till en för författaren typisk kompott. Att allt är skrivet på ett rappt men vackert språk gör det hela till fin upplevelse. Samtidigt kan man säga att boken inte sätter samma djupa spår som flera av García Márquez andra verk. En vacker bagatell av tidernas mest förtjänte nobelpristagare.

Gabriel García Marquez tilldelades Nobelpriset i litteratur 1982 "för hans romaner och noveller där det fantastiska och det realistiska förenas i en rikt sammansatt diktvärld, som speglar en kontinents liv och konflikter".


AV GABRIEL GARCÍA MARQUEZ: Virvlande löv / Översten får inga brev / Mamá Grandes begravning och andra berättelser / Den onda timmen / Hundra år av ensamhet / Den otroliga och sorgliga historien om den troskyldiga Eréndira och hennes hjärtlösa farmor / Patriarkens höst / Tre sömngångares smärta och andra berättelser / Krönika om ett förebådat dödsfall / Latinamerikas ensamhet (Nobelföreläsning) / Kärlek i kolerans tid / Miguel Littíns hemliga liv i Chile : ett reportage / Generalen i sin labyrint / Tolv långväga berättelser / Om kärlek och andra demoner / Rapport om en kidnappning.

EJ PÅ SVENSKA: Cuando era feliz e indocumentado / Viva Sandino / Vivir para contarla (memoarer) / Memorias de mis putas tristes.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9146166769
Titel
Om kärlek och andra demoner : roman
Författare
García Márquez, Gabriel - Landelius, Peter
Förlag
Stockholm : Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
1995
Språk
Svenska