Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Tjuvens dagbok

Tjuvens dagbok

Inbunden bok

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Modernista | 2014 | Pappband med skyddsomslag (förlagets). 8:o (upp till cirka 148x210 mm) | 253 s. s. | 9789174996111 | Denna bok är förlagsny. | Originaltitel: Journal du voleur | Språk: Svenska ------ Mer info: Tjuvens dagbok [1949] är inte bara Jean Genets mest öppet självbiografiska bok, utan den tydligaste manifestationen av hans världsbild. Han beklagar de franska straffkoloniernas avskaffande med anledning att de vanliga fängelserna inte erbjuder ett straff fullkomligt nog. Med sin unika stil approprierar Genet kristendomens språk och helgonförklarar brottslingen. En världsbetraktelse som river upp Västerlandets djupast rotade normer. Lika utstuderat som brutalt intelligent och poetiskt. Genets livsrapport medbjuder här läsaren på en resa genom trettiotalets Europa Spanien, Italien, Österrike, Belgien, dåvarande Tjeckoslovakien, Polen och Nazi-Tyskland upplevd genom medvetandet hos en tiggare, tjuv och homosexuell prostituerad. Kaféer, barer, spelhålor; brottsplatser, fängelser. En av världslitteraturens mest originella bekännelseromaner, i översättning av Bengt Söderbergh och Marc Ribes och med ett nyskrivet förord av författaren Torbjörn Elensky. JEAN GENET [19101986] var en fransk romanförfattare, dramatiker, poet och essäist. Vid sidan av sitt författarskap var han politisk aktivist och stödde den algeriska befrielserörelsen, vistades i månader i palestinskt flyktingläger i Jordanien, samt besökte Svarta pantrarna i USA. Med början våren 2013 ger Modernista ut Genets samtliga fem romaner. Matrosen & stjärnan och Rosenmiraklet följs hösten 2014 av Tjuvens dagbok och Tjuven & kärleken, och serien avslutas 2015 med Begravningsståt [Pompes funèbres] som för första gången kommer ut på svenska, i översättning av Anders Bodegård.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174996111
Titel
Tjuvens dagbok
Författare
Jean Genet
Förlag
Modernista
Utgivningsår
2014
Omfång
253 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 215 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
520 g
Språk
Svenska
Baksidestext
»Genets vackraste bok.« | JEAN-PAUL SARTRE

»Bara en handfull 1900-talsförfattare, som Kafka och Proust, har en lika viktig, lika auktoritär, lika oåterkallelig röst och stil.« | SUSAN SONTAG

Som tjuv, tiggare och homosexuell prostituerad flackar Jean Genet runt i trettiotalets Europa. I Spanien, Italien, Österrike, Belgien, dåvarande Tjeckoslovakien, Polen och Nazi-Tyskland. På kaféer, barer och spelhålor. På brottsplatser och i fängelser. Den erfarenheten blir till grund för en berättande poesi av ett slag som ingen skådat, varken förr eller senare.
Tjuvens dagbok [1949] är Genets mest öppet självbiografiska roman och den tydligaste manifestationen av hans världsbild. Fantasier som river upp Västerlandets djupast rotade normer, när kristendomens språk approprieras och brottslingen helgonförklaras.
En av världslitteraturens mest originella bekännelseromaner, i översättning av Bengt Söderbergh & Marc Ribes och med ett nyskrivet förord av författaren Torbjörn Elensky.

JEAN GENET [1910 -1986] var en fransk romanförfattare, dramatiker, poet och essäist. Vid sidan av sitt författarskap var han politisk aktivist och stödde den algeriska befrielserörelsen, vistades i månader i palestinskt flyktingläger i Jordanien, samt besökte Svarta pantrarna i USA.

»Genet skapar en egen värld som ofta översvämmas av en brinnande skönhet. En mörkt högtidlig glans som inte mycket i den moderna litteraturen kan tävla med.« | BENGT HOLMQVIST
Ytterligare författare: Genet, Jean
Ytterligare designers: Sundh, Lars
Ytterligare översättare: Söderbergh, Bengt
Ytterligare översättare: Ribes, Marc
Ytterligare medarbetare: Elensky, Torbjörn