Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Maigret x 2. Maigret tvekar/Maigret i New York

Maigret x 2. Maigret tvekar/Maigret i New York

Pocketbok. Bonniers/Atlantis.

Gott skick. Varje ar fick Maigret hundratals anonyma brev. De flesta var skrivna pâ tarvligt papper, de innehöll stavfel och en del me-ningar var understrukna med tjocka streck. Ibland hade bok-stäverna klippts ur tidningar.
Det här brevet var annorlunda. Det var prydligt textat med raka bokstäver av en hand som inte hade darrat. Det stämplade brevpappret var av en sällsynt, dybar kvalitet.
Om och om igen läste Maigret det egendomliga meddelan-det. Det innehöll inga fakta, inget hot. I välvalda ordalag för-kunnade det att ett mord skulle begas. Var och när var det
Maigrets uppgift att ta reda pá.
Det anonyma brevet skulle föra Maigret in i en värld som var helt okänd för honom, där tjänstefolk, limousiner och hel-täckande mattor ingick i det självklara mönstret. Och det skulle ge honom betydligt mer huvudbry än manga av de brott som fär förstasidesutrymme och stora rubriker i tid-ningarna.

MAIGRET har precis gätt i pension och tillbringar sina dagar pả landet i Meung-sur-Loire med att spela belote och tomma ett och annat glas calvados. Han är dock inte svarövertalad när en ung fransk-amerikan, sonen till en välbärgad affarsman, dyker upp och berättar att hans far är i fara och att han behöver Maigrets hjälp.
Redan första dagen i New York försvinner den unge mannen och Maigret hamnar mitt i en gangsteruppgörelse. Men med hjälp av en före
detta varietéartist som blivit sierska, en alkohol-iserad journalist, en ambitios överkonstapel samt hans gamle vän fràn FBI, Michael O'Brien, lyckas Maigret till slut lösa mysteriet som har sina rötter i en tragisk historia längt tillbaka i tiden.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish