Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Geriatrisk nutrition

Geriatrisk nutrition

Häftad bok. Studentlitteratur AB. 2:3 uppl. 2021. 368 sidor.

Gott skick. Format 22,5 x 15,5 cm Vikt 550 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, ANDRA reviderade upplagan, sv/v illustrerad med tabeller, figurer, teckningar och foton. INNEHÅLL: Förord. Författarpresentation. Centrala begrepp * Del I. Åldersförändringar och nutritionsrelaterade risker 1. Äldre och åldrande 2. Äldres näringsbehov 3. Lukt, smak och aptit 4. Läkemedelsbehandling 5. Oral hälsa 6. Dysfagi 7. Sjukdomsrelaterad undernäring hos äldre 8. Trycksår * Del II. Nutritionsbehandling 9. Måltiden 10. Energi- och proteintät kost - kost för att förebygga och behandla undernäring 11. Konsistensanpassad kost 12. Nutritionsstöd * Del III. Nutrition vid olika sjukdomstillstånd 13. Nutrition vid demenssjukdom 14. Nutrition vid Parkinsons sjukdom 15. Nutrition efter stroke 16. Nutrition vid kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) 17. Nutrition vid hjärtsvikt 18. Nutrition vid diabetes 19. Nutrition vid njursjukdom 20. Nutrition vid cancer 21. Nutrition vid problem från mag-tarmkanalen 22. Nutrition vid osteoporos * Del IV. Föreskrifter och riktlinjer 23. Kvalitet och organisation 24. Livsmedelshygien 25. Etik och nutrition 26. Kulturella aspekter. Sakregister.
// Inga anteckningar, pärmarna har vikningar, bläddermärken och små hundöron förekommer. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [2184]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144099965
Titel
Geriatrisk nutrition
Författare
Faxén Irving, Gerd
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2016
Omfång
368 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
155 x 223 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
540 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Med stigande ålder ökar risken för sjukdom och därmed sjukdomsrelaterad undernäring. Mat- och näringsproblem är därför vanliga bland äldre och strategier för att förbättra nutritionsomhändertagande av dessa kräver kunskap.
Denna bok har ambitionen att täcka såväl teoretiska som praktiska aspekter på de specifika nutritionsproblem som följer med åldrandet. Den har även ambitionen att ge en medicinsk bakgrund till olika sjukdomar som är vanliga bland äldre, vilket är viktigt för att förstå de sjukdomsspecifika nutritionsbehandlingar och åtgärder som föreslås. I denna nya upplaga har texten uppdaterats i flera kapitel och helt nya delar har tillkommit, bland annat kapitel som tar upp centrala begrepp och kulturella aspekter samt ett utökat avsnitt som behandlar D-vitamin.
Geriatrisk nutrition är tänkt att vara både lärobok och uppslagsbok som ska kunna användas i undervisning och av dem som arbetar med äldre på olika sätt.