Sveriges nya landskapsrätter
Inbunden bok. ICA AB. 2010. 220 sidor.
Nyskick.
Svenska landsskapsrätter enligt ICA Buffé:
Blekinge: Sjömansbiff (se recept > Sjömansbiff).
Bohuslän: Äggost (se recept > Äggost från Bohuslän).
Dalarna: Rårakor med fläsk ( se recept > Rårakor med fläsk och lingon).
Dalsland: Äppelkaka från Åmål.
Gotland: Saffranspannkaka ( se recept > Gotländsk saffranspannkaka).
Gästrikland: Sotare med färskpotatis ( se recept > Sotare).
Halland: Långkål med skinka ( se recept > Halländsk långkål).
Hälsingland: Hälsingeostkaka (läs mer > Om ostkaka).
Härjedalen: Röding med flötgröt (läs mer > Flötgröt).
Jämtland: Älgstek med murklor (se recept > Älgstek).
Lappland: Souvas Pirko (läs mer > Rökt renkött).
Medelpad: Tjälknöl (läs mer > Om tjälknul). Se också recept Tjälknöl.
Norrbotten: Pitepalt (läs mer > Om kroppkakor, palt & kams). Se också recept Pitepalt.
Närke: Skomakarlåda (läs mer > Om skomakarlåda).
Skåne: Äggkaka ( läs mer > Skånsk äggakaka).
Småland: Småländsk ostkaka (läs mer > Om ostkaka).
Södermanland: Sorundatårta (läs mer > Om sorundatårta).
Uppland: Ångbåtsbiff (se recept > Ångbåtsbiff).
Värmland: Nävgröt med fläsk och lingon (läs mer > Havremjöl, skrädmjöl)
Västerbotten: Västerbottenpaj ( se recept > Västerbottenpaj).
Västergötland: Grynkorv med stuvade bönor (läs mer > Grynkorv).
Västmanland: Mälargös med pepparrot.
Ångermanland: Surströmmingsklämma (se recept > Surströmmingsklämma).
Öland: Öländska kroppkakor (läs mer > Om kroppkakor, palt & kams).
Östergötland: Raggmunk med lingon (se recept > Raggmunk).
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789153435228
- Titel
- Sveriges nya landskapsrätter
- Författare
- Gidgård, Anna - Wallin, Tony - Nilsson, Pepe - Andersson, Christina
- Förlag
- Stockholm : ICA AB
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska