Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Läkaren

Läkaren

Inbunden bok. Stockholm : Norstedt. 1988. 674 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. På 1000-talet, när djävlar dansade i skymningen och häxor förföljdes med rasande ursinne, i en hård och brutal tid, där döden var ständigt närvarande drömde Rob J Cole om att bli läkare. Den fattige föräldralöse Rob J Cole, bardskärarens lärling, drömde oma tt behärska livets och dödens krafter och avslöja Guds mysterier.
Det var inte konstigt att folk trodde att han var galen. Galen nog att våga evig fördömelse och hårda strapatser under en tvåårig färd tvärs genom Europas snöiga urskogar och Orientens brännheta öknar för en dröm. Galen nog att förvandla sig till jude och lära sig ett främmande tungomål bara för att studier medicin för den främsta läkaren i världen, araben Avicenna.
Galen nog att uthärda svält, tortyr och förakt – inte för rikedomen, äran eller kärleken – utan för sin att förtärande hunger efter kunskap.
Noah Gordon berättar historien om en mans hårdnackade beslutsamhet. Från den grymma verkligheten i saxarnas England, där fattigdom och okunnighet gjorde människolivet hårt och kort, till dofterna och ljuden i det drömlika och fjärran Isfahans myllrande gränder.
1000-talets historia träder oss till mötes levande och påtaglig i denna oförglömliga berättelse om en mans strålande besatthet och en kvinnas eviga kärlek.
OBS! Namn på tidigare ägare i boken. Liten reva på skyddsomslaget.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9118720625
Titel
Läkaren
Författare
Gordon, Noah - Malmsjö, Karin
Förlag
Stockholm : Norstedt
Utgivningsår
1988
Språk
Svenska