Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Andra världskrigets hemligheter

Andra världskrigets hemligheter

Inbunden bok. Fisher & Co. 2013.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Boken är som skrivet i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186597559
Titel
Andra världskrigets hemligheter
Författare
Guido Knopp
Förlag
Fischer & Co
Utgivningsår
2013
Omfång
230 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
164 x 233 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
546 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Trots att forskningen kring andra världskriget är omfattande, finns det fortfarande många hemligheter och myter som väntar på att avslöjas. Med hjälp av tidigare okänt källmaterial närmar sig författaren i denna bok frågeställningar och teman som tidigare inte fullständigt belysts.

Av nazisternas guld, skatter och konstföremål, som spekuleras omfatta svindlande miljardbelopp, har bara en bråkdel kunnat spåras. Det har antagits att mycket gömts undan i bergsutrymmen och underjordiska gångar i alperna. Knopp och hans team har undersökt dessa talrika platser för att reda ut vad som är myt och vad som är sanning om det sägenomspunna naziguldet.

Det är sedan tidigare känt att Hitler mot slutet av kriget var allvarligt sjuk, antagligen i långt framskriden Parkinsons. Med hjälp av nytt arkivmaterial, bland annat hans läkares hemliga dagbok, går det idag att utreda det som hölls hemligt av dåtidens propaganda. Hur påverkade egentligen Hitlers hälsotillstånd hans handlingar?

Knopp frågar sig också varför Rudolf Hess flydde till England 1941 och hur man ska tolka hans mystiska död. Vi får ta del av hemligheten med ubåten U513, som sänktes utanför Brasiliens kust, och nya rön avslöjas om de specialförband som opererade bakom fiendens linjer.

GUIDO KNOPP (f. 1948) är Tysklands mest lästa och etablerade historiker. I en rad böcker och tv-dokumentärer har han kastat nytt ljus över många av Tredje rikets och nationalsocialismens mörka hemligheter. På Fischer & Co finns sedan tidigare Hitlers krigsmakt - die Wehrmacht 19351945 och Göring - mellan makt och vansinne.