Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Brobyggarna

Brobyggarna

Pocketbok. Pocketförlaget. 2012. 596 sidor.

Gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186969363
Titel
Brobyggarna
Författare
Guillou, Jan
Förlag
Pocketförlaget
Utgivningsår
2012
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 37 mm
Vikt
310 g
Språk
Svenska
Baksidestext
När havet tog deras far och farbror fick de tre gossarna på det norska Vestlandet utanför Bergen söka familjens försörjning inne i staden. Av en tillfällighet upptäckte man att de tre små repslagarlärlingarna var ovanligt tekniskt begåvade och med hjälp av välgörenhet utbildades pojkarna till järnvägs- och brobyggare. De tre fiskarsönerna utexamineras många år senare som diplomingenjörer vid universitetet i Dresden. Det är 1901 och mänsklighetens tekniskt mest avancerade århundrade har just inletts. Meningen var nu att de skulle återvända till Norge för att bidra till det mest storartade norska ingenjörsprojektet någonsin, att bygga järnväg mellan Oslo och Bergen. Men kärleken vände upp och ned på planerna. Den ene flydde, bedragen och skamsen, till Tyska Östafrika, men hamnade likväl på ett av tidens största järnvägsbyggen, det mellan Dar es Salaam och Tanganyikasjön. Den andre flydde också på grund av kärlek, men till London. Bara äldste brodern Lauritz återvände till Norge för att kunna återgälda brödernas storartade utbildning genom att ansluta sig till järnvägsbygget på Hardangervidda.

Tre bröders öden i ett sekel som ännu var ungt. Där framtidstron överskuggade världens alla orättvisor. Med teknikens stora genombrott skulle alla krig vara utrotade. Föga anade man att man stod inför det mest dramatiska och blodiga århundrade någonsin.

Med romanen Brobyggarna inleder Jan Guillou sin nya romanserie Det Stora Århundradet.

"Guillous många beundrare har en stor läsupplevelse framför sig."
Femina

"Jan Guillou är en utmärkt berättare. ... Guillou äger som få förmågan att sätta sig in i och på ett begripligt sätt skildra så vitt skilda saker som hållfasthetslära, havskappssegling, nattligt lejonjakt, tunnelsprängningar på Harangervidda...."
Västerbottens-Kuriren

"Bländande ... Jan Guillou har funnit en fängslande och framkomlig väg, genom att på samma gång koncentrera sig på både centrum och periferi. ... Bildningsambitioner förenas på ett lyckligt sätt med medel som lånats från spänningslitteraturen. Själva berättarkonsten bländar med effektivitet och konturskarpa vyer."
Borås Tidning