Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Plantskolans bästa val

Plantskolans bästa val

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 189 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151844350
Titel
Plantskolans bästa val
Författare
Gunborg Mattsson
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2006
Omfång
189 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
705 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En praktisk uppföljare till Zetas trädgård med en mängd utvalda växtförslag, som grundar sig på den välrenommerade plantskolans stora kunskaper och säkra stilkänsla.

Plantskolans bästa val skiljer sig på flera sätt från andra trädgårdsböcker. Dels genom valet av växter som alla har ”något extra”, dels tack vare det stora urvalet av bladväxter: vitstrimmiga, prickiga, mörkröda, gulskimrande blad som står kvar i trädgården långt efter det att blommorna vissnat.
Det är en inspirerande bok som både väcker lust att prova nya spännande växtkompositioner och fungerar som en praktisk köpguide vid besök i landets alla plantskolor.
Bokens första del förklarar hur man skapar miljöer och vackra blickpunkter med växter, krukarrangemang och tillbehör, t.ex. vattenspeglar, effektfull ljussättning, personligt trädgårdspynt på lek och allvar.
I den andra delen finns ca 150 växt-beskrivningar av blommor, klätterväxter, buskar och träd av lite ovanligare slag ur Zetas sortiment och som samtidigt inte är för svårodlade. Solitärer och vackra kombinationer av växter med speciella bladformer och med vacker bark eller karakteristiskt växtsätt. Här beskrivs hur man skapar kontraster med hjälp av speciellt utvalda växter t. ex. till en skuggig hörna som behöver lysas upp. Även förslag på rariteter för entusiasten, gräs och ormbunkar.