Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Klas Katt på drift

Klas Katt på drift

Inbunden bok Ordfront Förlag. 1 uppl. 2002. 142 sidor.

Gott skick. Namnteckning på försättsbladet. Små skavanker på framsidan som syns på bilden. I övrigt i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9189248295
Titel
Klas Katt på drift
Författare
Gunnar Lundkvist
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2002
Omfång
142 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
171 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
466 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Gunnar Lundkvists första seriealbum Klas Katt i Hell City kom redan 1979, sedan dess har han gett ut 8 böcker. Huvudpersonerna samtliga böcker är Olle Ångest, Klas Katt, fabriken Grisfett och staden Hell City. Vad många inte vet är att Gunnar Lundkvist har varit med ändå från början av 1970-talet. Han debuterade som serietecknare i den legendariska tidningen PUSS. Klas Katt som från början var en ganska våldsam person har mer och mer förvandlats till en flanör som passivt betraktar omgivningen. För det mesta stannar hen hemma även om det händer att han ger sig ut på stadens nattliga gator. Olle Ångest är på många sätt en motsatts till Klas Katt. Han har en naiv inställning till livet. Trots att dom är vänner händer det att Klas blir mycket trött på Olle. Men när Olle hamnar på dårhus är det Klas som ser till att han kommer därifrån. Klas ser till att en kvällstidning tar upp Olles tragiska öde vilket gör att Olles fall blir en riksangelägenhet. Trycket från den allmänna opinionen tvingar sjukhuset att skriva ut Olle. När Olle är tillbaka inser Klas att dom kanske inte har så mycket gemensamt. Men Olle ger inte upp trots att allt känns hopplöst. Mot alla odds träffar han Ulla Migrän som blir hans fru. Dom börjar ett nytt liv med mysiga hemmakvällar framför teven. Gunnar Lundkvist är troligen den svenska serie tecknaren som varit mest konsekvent och tydlig i sin seriekonst. Denna urvalsvolym innehåller serier från tre böcker utgivna mellan 1988 och 1992: Klas Katt och livets mysterier, Klas Katt går vilse och Klas Katt och Olle Ångest.